ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρηματιστήριο Αθηνών είσοδος
Χρηματιστήριο Αθηνών

Διστακτικό ξεκίνημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Σταθεροποιητικές τάσεις στον Γενικό Δείκτη Τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών ο οποίος καταγράφει οριακή άνοδο 0,02%, στις 884,16 μονάδες. Στα 8,97 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών.

Τάσεις σταθεροποίησης επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου μετά τη χθεσινή μέρα που χαρακτηρίστηκε από μεγάλα κέρδη, με τον Γενικό Δείκτη Τιμών στις 11:30 να διαμορφώνεται στις 884,16 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,02%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 8,97 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,18%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (+3,44%), της Σαράντης (+2,57%), της ΑΔΜΗΕ (+0,93%) και της Fourlis (+0,93%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aegean Airlines (-1,09%), της Cenergy (-0,93%), της Τιτάν (-0,86%) και της Jumbo (-0,83%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Πρώτων Υλών (+1,66%) και της Υγείας (+1,54%),ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Κατασκευών (0,28%) και των Προσωπικών Προϊόντων (-0,24%). Άνοδος 0,35% για τον δείκτη των Τραπεζών.

Ανοδικά κινούνται 38 μετοχές, 17 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Fieratex (+29,00%) και Παΐρης(+8,25%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΠΡΟΝΤΕΑ (-7,50%) και Νηρεύς (-5,94%).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euronext και Χρηματιστήριο
ΑΓΟΡΕΣ

Παρέμβαση ΣΜΕΧΑ για τις νέες χρεώσεις της Euronext Athens– Ζητάει επανεξέταση

Αντιδράσεις από ΣΜΕΧΑ στις νέες χρεώσεις της Euronext Athnes. Οι χρηματιστές υποστηρίζουν ότι τα νέα τέλη που επιβάλλονται ανά χρήση τα καταβάλλει ήδη ο αδειοδοτημένος DataVendor για κάθε τελικό χρήστη
Χρηματιστηριακή αγορά γραφικά
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ: Ισχυρή άνοδος με οδηγό τις τράπεζες – Κέρδη και στις ευρωπαϊκές αγορές

Ισχυρή ανοδική κίνηση καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ακολουθώντας το θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Πρωταγωνιστούν οι τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 2,98%, ενώ ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 2.680,90 μονάδες.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Θετικό κλίμα στις αγορές, στο επίκεντρο τα ομόλογα

Η άνοδος των ασιατικών αγορών και τα θετικά futures σε Ευρώπη και ΗΠΑ δημιουργούν περιθώριο για καλύτερο ξεκίνημα, ενώ οι υψηλές αποδόσεις των ομολόγων παραμένουν βασικός παράγοντας πίεσης.
επενδύσεις και αποδόσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξημένο «μέρισμα» από τα κέρδη των επιχειρήσεων προσδοκά το Δημόσιο το 2027

Αισθητή αύξηση πάνω από 15% των εσόδων από τον φόρο εισοδήματος των επιχειρήσεων προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού, λόγω της υψηλής κερδοφορίας που παρουσιάζουν φέτος οι εισηγμένες και μη εταιρείες.