ΓΔ: 905.04 -0.05% Τζίρος: 54.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shuttertsock

Ιστορικό υψηλό στη Wall Street μετά τις δηλώσεις Τραμπ

Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουάσινγκτον είναι «πολύ κοντά» σε μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα έδωσαν ώθηση στις αγορές, με τους δείκτες να σημειώνουν νέα ιστορικά ρεκόρ.

Νέα ρεκόρ έπιασε η Wall Street μετά το tweet του Ντόναλντ Τραμπ ότι η Ουάσινγκτον είναι «πολύ κοντά» σε μια εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

Η ανακοίνωση ότι οι ΗΠΑ αποφάσισαν να κόψουν κατά 50% τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα και να μην προχωρήσουν σε επιβολή νέων με σκοπό να διασφαλίσουν την υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας, φέρνει αισιοδοξία στους επενδυτές που ανέμεναν νέα για τη λήξη του εμπορικού πολέμου των δύο χωρών.

Ήδη, προηγούμενη αναφορά της Wall Street Journal ότι οι διαπραγματευτές των ΗΠΑ προσφέρθηκαν να μειώσουν τους δασμούς στα κινεζικά προϊόντα κατά το ήμισυ, περίπου στα 360 δισεκατομμύρια δολάρια, ώθησε τους δείκτες σε άνοδο.

Οι τρεις κύριοι δείκτες άνοιξαν χαμηλά στην έναρξη της συνεδρίασης αλλά γρήγορα κέρδισαν έδαφος μετά τη δήλωση του Trump. Ο Dow Jones ενισχύεται 0,83% στις 28,142.72 μονάδες. O Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,62% στις 8,707 μονάδες. Κέρδη 0.81% σημειώνει ο S&P 500 στις 3,167 μονάδες, επίπεδο το οποίο αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. 

Αισιοδοξία στις αγορές δημιούργησε και το γεγονός ότι η  Fed κράτησε σταθερά τα επιτόκια την Τετάρτη και προανήγγειλε ότι δεν θα υπάρξουν μεταβολές το 2020, κάτι που ερμηνεύθηκε θετικά από τους επενδυτές, αφού φαίνεται να αποκλείεται μια αύξηση των επιτοκίων.

Ωστόσο, οι επενδυτές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σχετικά με πιθανή αδυναμία στο τέλος του έτους, μετά τον τελευταίο μήνα του 2018, που ήταν ο χειρότερος Δεκέμβριος στη Wall Street από τη Μεγάλη Ύφεση.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Wall Street, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Κοντά σε ρεκόρ ο δείκτης S&P 500, σε ιστορικό υψηλό το Bitcoin

Παρά την κάμψη του κλάδου της τεχνολογίας, οι μετοχές της κοινής ωφέλειας και του τομέα υγείας οδήγησαν 0,37% υψηλότερα τον S&P 500. Ευφορία για το Bitcoin μετά τη διαπραγμάτευση του πρώτου ETF, πλησιάζει τα 65.000 δολ.