ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Αύξηση κερδών αναμένει για τον ΟΠΑΠ στο β' τρίμηνο η Eurobank Eq. 

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή – στόχο στα 15,90 ευρώ, με τον ΟΠΑΠ να παραμένει μία από τις κορυφαίες επιλογές της στην ελληνική αγορά. 

Ιδιαίτερα θετικά θα είναι τα οικονομικά μεγέθη β’ τριμήνου τα οποία θα ανακοινώσει ο ΟΠΑΠ τη Δευτέρα 29 Αυγούστου πριν από το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως αναφέρει σε έκθεσή της η Eurobank Equities.

Σημειώνεται ότι η πλήρης ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσει στις 8 Σεπτεμβρίου τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. 

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η ελληνική χρηματιστηριακή αναμένει ότι στα οικονομικά μεγέθη θα καταγραφεί: 

  • Η ικανότητα του ΟΠΑΠ να παράγει ταμειακές ροές στη νέα εποχή του χαμηλού τέλους για τα τυχερά παιχνίδια 
  • Η ομαλοποίηση του τριμηνιαίου EBITDA κοντά στα 160 εκατ. σε ένα εποχικά «αργό» τρίμηνο 
  • Η ανθεκτικότητα του οργανισμού παρά τους μακροοικονομικούς αντίθετους ανέμους, με το λιανικό εμπόριο του 2ου τριμήνου του 22 να είναι μειωμένο κατά περίπου 8% σε σχέση με τα επίπεδα προ-COVID με βάση τα στοιχεία της χρηματιστηριακής

Εκτιμάται ότι οι λιανικές δραστηριότητες θα έχουν υποχωρήσει πιο κοντά στην κανονικότητα (περίπου 8% κάτω από την προ-COVID έναντι -11% το α’ τρίμηνο του 2022  και -13% το δ’ τρίμηνο του 2021) βοηθούμενες από τη χαλάρωση των περιορισμών.
Από την άλλη πλευρά, ο ψηφιακός ΟΠΑΠ βρίσκεται σε δύσκολη συγκριτική κατάσταση με το αθλητικό στοίχημα να αντιμετωπίζει επίσης ένα μάλλον φτωχό ημερολόγιο εκδηλώσεων. Ως αποτέλεσμα, αναμένονται online έσοδα 95 εκατ. ευρώ, -11% σε ετήσια βάση (και -10% σε τριμηνιαία βάση) με το αθλητικό στοίχημα (και συνεπώς τη Stoiximan) να επηρεάζεται περισσότερο.

Συνολικά, αναμένονται έσοδα ομίλου (GGR) ύψους 446 εκατ. ευρώ, +13% σε ετήσια βάση (-3% σε τριμηνιαία). Στο μέτωπο του opex, εκτιμάται αύξηση περίπου 7 εκατ., καταλήγοντας έτσι σε αναφερόμενα (ταμειακά) EBITDA ύψους 156 εκατ. (+9% ετησίως και -8% σε βάση τριμήνου). Εκτιμάται ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 76 εκατ. ευρώ έναντι 72 εκατ. ευρώ το 2ο τρίμηνο του 21 (+5%).

Εκτός από τα θεμελιώδη μεγέθη, οι αναλυτές της Eurobank Equities εξετάζουν και την προαιρετικότητα της ανανέωσης των αδειών, εκτιμώντας ότι μόνο το 30-35% της αξίας που σχετίζεται με τις ανανεώσεις/τελικές αξίες των παραχωρήσεων του ΟΠΑΠ είναι ενσωματωμένο στην τρέχουσα τιμή της μετοχής, αφήνοντας >4 ευρώ ως προαιρετικότητα, που αντιστοιχεί σε >30% περιθώριο ανόδου σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα. 

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή – στόχο στα 15,90 ευρώ, δηλαδή βλέπει περιθώριο ανόδου περίπου 17 % σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα, με τον ΟΠΑΠ να παραμένει μία από τις κορυφαίες επιλογές της στην ελληνική αγορά. 

Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για τα μεγέθη του ΟΠΑΠ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

opap-tzogos-stoixima
ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank Eq.: Έτος - πρόκληση το 2022 για τον ΟΠΑΠ, στα 1,10 ευρώ το μέρισμα 2021

Εκτιμάται ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων για το 2021 έχουν διαμορφωθεί στα 551 εκατ. ευρώ. Αρκετές προκλήσεις για το 2022 αλλά με τον ΟΠΑΠ να διαθέτει την ικανότητα να τις ξεπεράσει.