ΓΔ: 2241.09 -0.20% Τζίρος: 111.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:51:41
wall_street_flag
Πηγή: Shutterstock

Πρόωρο... πάρτι Χριστουγέννων στην Wall Street με νέα ιστορικά ρεκόρ

Ανοδικά κινήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα η Wall Street, παίρνοντας ώθηση από τις θετικές εξελίξεις στο εμπόριο. Νέα ιστορικά ρεκόρ για τους βασικούς δείκτες του χρηματιστηρίου.

Νωρίτερα... γιορτάζουν στο αμερικανικό χρηματιστήριο τα Χριστούγεννα, με τη Wall Street να καταγράφει κέρδη για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση και τους βασικούς δείκτες να πετυχαίνουν νέα ρεκόρ.

Καταλυτικό ρόλο στη θετική αυτή εξέλιξη διαδραματίζει η σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Συγκεκριμένα, οι δύο χώρες εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες επισημοποιούν την αναστολή στην επιβολή δασμών που ήταν να επιβληθούν στις 15 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θετικό κλίμα δεν μπόρεσε να αντιστρέψει ούτε η μεγάλη πτώση στη μετοχή της Boing, η οποία κατέγραψε απώλειες ύψους 3,5%. περιορίζοντας πάντως τα κέρδη του βιομηχανικού δείκτη.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της εταιρείας έπεσε στα 330 δολάρια, ύστερα από δημοσίευμα της Wall Street Journal που αποκάλυπτε ότι ο αμερικανικός κολοσσός θα περικόψει την παραγωγή του 737 MAX.

Στο ταμπλό, ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε ανοδικά κατά 100,51 μονάδες (+0,36%) στις 28.235,89 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε ενισχυμένος κατά 79,35 μονάδες (+0,91%), στις 8.814,23 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 22,65 μονάδων (+0,71%), στις 3.191,45 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει οριακή άνοδο 0,03% στα 60,09 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται κατά 0,15% στα 1.483 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ, αντιθέτως, ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,14 δολ./ευρώ.

Τέλος, στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης, στο 1,85%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χρηματιστήριο και μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ

Υπό πίεση οι αγορές, «κρατά» η Αθήνα μετά τις νέες απειλές Τραμπ

Σε αναταραχή οι παγκόσμιες αγορές μετά τις νέες δασμολογικές απειλές του Ντ. Τραμπ με φόντο την Γροιλανδία. Πως ετοιμάζεται να απαντήσει η ΕΕ. Διατηρεί τις άμυνές του το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Αγορές-Χρηματιστήρια
ΑΓΟΡΕΣ

Εύθραυστη ισορροπία στις αγορές: Τεχνολογία και Bitcoin στο επίκεντρο

Οι αγορές παλεύουν να κρατήσουν ισορροπία καθώς η μεταβλητότητα αυξάνεται και οι επενδυτές αναζητούν κατεύθυνση σε κλίμα αβεβαιότητας. Απώλειες 0,81% για τον Γενικό Δείκτη και σε παρόμοια επίπεδα για τον ευρωπαϊκό Stoxx 600.