ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Εκτίναξη στο Χρηματιστήριο με ώθηση από τα blue chips

Παρά τη διολίσθηση των τραπεζικών μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα η αγορά βρήκε υποστήριξη από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Με ισχυρή άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, υπερβαίνοντας τα επίπεδα των 890 μονάδων, ενώ η άνοδος συνοδεύθηκε και από παράλληλη αύξηση του τζίρου.

Η σημερινή ανοδική αντίδραση στην αγορά ήρθε μετά τη χθεσινή κακή συμπεριφορά της, όπου δε κατάφερε να ακολουθήσει τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην άνοδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε σε μία ημέρα σχετικά άσχημη για τις ευρωπαϊκές συναλλαγές.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι μη τραπεζικοί τίτλοι και υπεραπέδωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της Μυτιληναίος, της Lamda Development, της ΑΔΜΗΕ και του ΟΠΑΠ, μαρτυρώντας το ανανεωμένο ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών επενδυτών για την ελληνική αγορά και τους ποιοτικούς τίτλους της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στα υψηλότερα επίπεδα της συνεδρίασης, στις 894,49 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,56%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 102,496 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 34.618.565 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,13%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,87%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της ΑΔΜΗΕ (+7,27%), της ΔΕΗ (+5,96%), της Lamda Development (+4,79%), του ΟΠΑΠ (+4,59%), της Aegean Airlines (+2,84%), της Μυτιληναίος (+2,80%) και του ΟΤΕ (+2,79%).

Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-1,19%), της Coca Cola HBC (-0,84%) και της Eurobank (-0,52%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες της Ακίνητης Περιουσίας (+4,47%), των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+4,16%) και των Ταξιδιών (+4,08%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,83%) και του Εμπορίου (-0,71%). Αμετάβλητος παρέμεινε ο δείκτης των Τραπεζών.

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσίασαν η Eurobank και η Alpha Bank διακινώντας 11.355.515 και 5.047.743 μετοχές, αντιστοίχως.

Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημείωσαν ο ΟΤΕ με 19,237 εκατ. ευρώ και ο ΟΠΑΠ με 13,187 εκατ. ευρώ.

Ανοδικά κινήθηκαν 70 μετοχές, 37 πτωτικά και 30 παρέμειναν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Παϊρης +26,05% και Lavipharm +7,69%.

Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Ακρίτας -20,00% και ΑΝΕΚ -9,09%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΑΓΟΡΕΣ

Ποια είναι η Trek Development που κάνει ντεμπούτο στην ΕΝ.Α Plus στις 17/11

Η Trek Development, με ισχυρή παρουσία σε τεχνολογίες, ενέργεια και smart cities από το 1995, ενισχύει τη διεθνή της δραστηριότητα με νέο αναπτυξιακό πλάνο. Τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση της μετοχής της στην ΕΝ.Α του ΧΑ.
Χρηματιστήριο
MARKET MAKER

Οι long είναι εδώ, το ράλι του ΑΔΜΗΕ, οι αυξήσεις στο νερό και οι τράπεζες

Δυνατή κίνηση το τελευταίο διάστημα από το ΧΑ αλλά και σνησυχία για τον κίνδυνο «ατυχήματος» στις ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας. Tεχνολογικές μετοχές δέχονται πιέσεις και η πορεία των ξένων αγορών μπορεί να μας επηρεάσει σήμερα.
Χρηματιστήριο μετοχές γράφημα
ΑΓΟΡΕΣ

Σκαρφαλώνει υψηλότερα ο Γενικός Δείκτης, νέα κέρδη +1,04% και αυξημένο τζίρο

Στις 2.074,96 μονάδες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης που ενισχύθηκε κατά 1,04%. Ο ενεργειακός κλάδος συνεχίζει να έχει αγοραστές και η ΔΕΗ καταγράφει νέα πολυετή υψηλά. Ώθηση στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ, πτώση 3% για ΟΤΕ.