ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Διατηρούνται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο, με υποτονική αξία συναλλαγών

Παραμένουν οι πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί άνω του 1%. Στήριξη στην αγορά προσφέρει η Coca-Cola HBC με κέρδη 1,95%.

Πτωτικά και κυρίως με τον τζίρο να διαμορφώνεται σε επίπεδα... 15Αυγουστου κινείται η αγορά, έχοντας, πάντως, μαζέψει μέρος των αρχικών απωλειών της, με τις πιέσεις να εστιάζονται στις τραπεζικές μετοχές και τον Γενικό Δείκτη να κινείται κοντά στο επίπεδο των 810 μονάδων. 

Σταθεροποιητικό το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η κλιμάκωση της σύγκρουσης Ουκρανίας - Ρωσίας, με τη Μόσχα να βομβαρδίζει υποδομές στο Κίεβο και άλλες ουκρανικές πόλεις, έρχεται να προστεθεί στις αρνητικές διαθέσεις που δημιουργεί η πολιτική αύξησης των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και ο Stoxx 600 υποχωρεί 0,12%, αν και ξεκίνησε τη συνεδρίαση με απώλειες λίγο πάνω από το 0,7%. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 13:54 υποχωρεί 0,58% στις 809,36 μονάδες, ενώ έχει κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 804,43 μονάδων και του υψηλού των 813,03 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 13,65 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,52% στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί 0,25%. 

Απώλειες 1,38% για τον τραπεζικό δείκτη, με την Alpha Bank στο -1,59%, τη Eurobank να υποχωρεί 1,76%, την Εθνική Τράπεζα να αποδυναμώνεται 0,56% και την Τρ. Πειραιώς να κινείται 1,90% χαμηλότερα. 

Ξεχωρίζει στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, προσφέροντας στήριξη και για τον Γενικό Δείκτη, η μετοχή της Coca-Cola HBC με κέρδη 1,95%, ενώ οριακά κέρδη 0,07% έχει ο ΟΤΕ, με τον ΟΠΑΠ στο -0,16% και τη ΔΕΗ να υποχωρεί 1,38%. Υψηλότερα του 2% υποχωρεί η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Αρνητικά τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο καθώς ενισχύθηκε στο 12%, λόγω μεγάλης αύξησης στον τομέα της στέγασης, ενώ συνεχίστηκε ακάθεκτη η αύξηση στα ενεργειακά προϊόντα και σε αρκετές κατηγορίες βασικών τροφίμων. 

Η «χαμηλή πτήση» για την αξία των συναλλαγών δείχνει ότι οι επενδυτές δεν έχουν διάθεση για σημαντικά ανοίγματα σε μία περίοδο που η αβεβαιότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό τόσο των αγορών όσο και για τις προοπτικές της διεθνούς οικονομίας, με την ελληνική πάντως να συνεχίζει να ακολουθεί πορεία καλύτερη αυτής του συνόλου της ευρωζώνης. 

Η πολύ καλή εικόνα των μεγεθών α' εξαμήνου των εισηγμένων αν και δεν πέρασε εντελώς απαρατήρητη δεν ήταν αρκετή για να προσφέρει ώθηση στην αγορά, η οποία εξαρτάται σχεδόν απόλυτα από τις διαθέσεις των διεθνών κεφαλαίων, τα οποία προτιμούν να παραμείνουν στο περιθώριο έως ότου ξεκαθαρίσει περισσότερο το τοπίο τόσο στον πόλεμο στην Ουκρανία όσο και στις επιπτώσεις της εξομάλυνσης της νομισματικής πολιτικής στην οικονομία. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Βυθίζεται» το Χρηματιστήριο, διεθνές sell off στις τραπεζικές μετοχές

Πτώση που ξεπερνά το 5% για τον τραπεζικό δείκτη στο ΧΑ και σχεδόν 6% για τον ευρωπαϊκό Euro Stoxx Banks. Νέες ανησυχίες για τις τράπεζες, με πανικόβλητες ρευστοποιήσεις. Σε ελεύθερη πτώση η Deutsche Bank στα ύψη τα ασφάλιστα κινδύνου.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Τραπεζικό ξέσπασμα οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα ΧΑ και ευρωαγορές

Ράλι για τις τραπεζικές μετοχές, με τον εγχώριο κλαδικό δείκτη να ενισχύεται άνω του 4%, ενώ στο +3,5% κινείται ο Euro Stoxx Banks. Ενισχύεται η διάθεση ανάληψης ρίσκου στις αγορές, υποχωρούν οι ανησυχίες.
agores, markets, metoxes, xrimatistirio
ΑΓΟΡΕΣ

Γύρισαν πτωτικά οι διεθνείς αγορές, επιμένουν οι ανησυχίες για τις τράπεζες

Δεν πείθονται οι επενδυτές από τις γραμμές στήριξης για τις τράπεζες. Επιστροφή στις μεγάλες πιέσεις με διψήφια πτώση για την Credit Suisse. Υπεραποδίδει από την Ευρώπη το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Επιφυλακτική ανοδική αντίδραση στις αγορές, αναμονή για την Κρ. Λαγκάρντ

Το σχέδιο διάσωσης της Credit Suisse με ρευστότητα έως 54 δισ. φέρνει άνοδο του Stoxx 600 και του Γενικού Δείκτη στο ΧΑ σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 1%. Τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ για επιτόκια και τραπεζικό σύστημα περιμένουν οι επενδυτές.