ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Πορεία σταθεροποίησης για το Χρηματιστήριο, ξεχωρίζει η μετοχή της ΔΕΗ

Μαζεύει τις αρχικές της απώλειες οι αγορά σε ευθυγράμμιση με τη θετική στροφή και για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Κέρδη άνω του 2% για ΔΕΗ και άνω του 4% για Ελλάκτωρ.

Περιορίζει τις αρχικές του απώλειες το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν γυρίσει σε θετικό έδαφος, ενώ ανάλογες τάσεις επικρατούν και στα futures της Wall Street. 

Οι αρχικές πιέσεις στις αγορές αποδίδονται στη διάθεση των επενδυτών να προχωρήσουν σε μερική  κατοχύρωση κερδών μετά το τριήμερο ράλι, ενώ πλέον ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,15%, με τον γερμανικό DAX να έχει κέρδη 0,14%. Στο +0,33% κινούνται τα προθεσμιακά συμβόλαια για τον S&P 500

Ο Γενικός Δείκτης στις 13:45 κινείται στο -0.26% και τις 948,85 μονάδες ενώ έχει κινηθεί μεταξύ του υψηλού των 851,11 μονάδων και του χαμηλού των 843,61 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και να φθάνει στα 17,93 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,20% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να εμφανίζει πολύ καλή πορεία και να ενισχύεται 0,84%. 

Στο -0,46% περιορίζει τις απώλειές του ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος ξεκίνησε τη συνεδρίαση με απώλειες που ξεπερνούσαν το 1%, με την Alpha Bank στο -0,28%, τη Eurobank να μαζεύει την πτώση της στο -0,35%, την Εθνική Τράπεζα να έχει πτώση 0,49% και την Τρ. Πειραιώς να κινείται 1,08% χαμηλότερα. 

Σημαντικές παραμένουν οι πιέσεις για τη μετοχή του ΟΠΑΠ με πτώση άνω του 2%, η οποία διαπραγματεύεται, όμως, χωρίς το μέρισμα, με την Coca-Cola HBC να συνεχίζει την πτωτική της πορεία και να αποδυναμώνεται 1,69%. Πλήρης αντιστροφή τάσεων για τη ΔΕΗ η οποία κινείται ισχυρά ανοδικά, παρά το πτωτικό ξεκίνημα, με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ στο +0,63% βρίσκεται ο ΟΤΕ. Συνεχίζει την πολύ καλή πορεία η μετοχή της Ελλάκτωρ με κέρδη άνω του 4%, ενώ άνω του +1% κινούνται ΑΔΜΗΕ και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Κατασκευών (+0,75%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+0,64%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Ταξιδιών (-1,93%) και των Τροφίμων (-1,66%).

Τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών παρουσιάζουν η Eurobank και η Alpha Bank με 856.427 και 581.395 μετοχές, αντιστοίχως. Τη μεγαλύτερη αξία συναλλαγών σημειώνουν η Τέρνα Ενεργειακή με 2,049 εκατ. ευρώ και η ΔΕΗ με 1,147 εκατ. ευρώ.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: ΟΛΠ +5,67% και Attica Bank +3,91%. Τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Λεβεντέρης(π) -10,00% και Νάκας -9,09%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Βυθίζεται» το Χρηματιστήριο, διεθνές sell off στις τραπεζικές μετοχές

Πτώση που ξεπερνά το 5% για τον τραπεζικό δείκτη στο ΧΑ και σχεδόν 6% για τον ευρωπαϊκό Euro Stoxx Banks. Νέες ανησυχίες για τις τράπεζες, με πανικόβλητες ρευστοποιήσεις. Σε ελεύθερη πτώση η Deutsche Bank στα ύψη τα ασφάλιστα κινδύνου.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο, νέες ρευστοποιήσεις για τις τράπεζες

Απώλειες που ξεπερνούν το 2% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ πιέσεις δέχεται σχεδόν το σύνολο υψηλής και μέσης κεφαλαιοποίησης, με το ΧΑ να ευθυγραμμίζει την πορεία του με τις ευρωπαϊκές αγορές.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Το κλίμα στις διεθνείς αγορές καθορίζει την τάση

Να επιστρέψουν στην κανονικότητα προσπαθούν οι αγορές σε διεθνές επίπεδο, με την εγχώρια αγορά να βρίσκεται σε ανάλογη διαδικασία. Στο επίκεντρο σήμερα η ΔΕΗ μετά τα θετικά μεγέθη του 2022.