ΓΔ: 1044.96 -0.45% Τζίρος: 73.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Σταθεροποίηση για το ΧΑ μετά το εντυπωσιακό ράλι του Οκτωβρίου

Ήπιες μεταβολές για την εγχώρια αγορά, με την Coca-Cola HBC να συνεχίζει να προσφέρει στήριξη καθώς ενισχύεται άνω του 1%, ενώ σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στις τράπεζες.

Σταθεροποιητική πορεία ακολουθεί η αγορά, μετά το ράλι του Οκτωβρίου, με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει υψηλότερα του επιπέδου των 870 μονάδων, ενώ σημαντικά αυξημένη εμφανίζεται η αξία των συναλλαγών. 

Ιδιαίτερα θετικό είναι το κλίμα τόσο στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια όσο και στα futures της Wall Street, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται άνω του 1%, ενώ 0,6% υψηλότερα κινείται ο S&P 500. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:28 διαμορφώνεται στις 872,97 μονάδες με απώλειες 0,15%, με την αξία των συναλλαγών να κινείται σε καλά επίπεδα και να φθάνει στα 8,9 εκατ. ευρώ. Απώλειες 0,15% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να βρίσκεται στο +0,35%. 

Στο -0,26% ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank να έχει πτώση 0,01%, τη Eurobank να υποχωρεί 0,26%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 0,57% χαμηλότερα και την Τρ. Πειραιώς να βρίσκεται στο -0,12%. 

Μοιρασμένο το ταμπλό στην υψηλή κεφαλαιοποίηση, με τον τίτλο της Coca-Cola HBC να ενισχύεται 1,64%, τον ΟΤΕ στο -0,44%, τον ΟΠΑΠ να ακολουθεί θετική πορεία με κέρδη 0,81%, ενώ απώλειες 1,49% σημειώνει η ΔΕΗ μετά το εντυπωσιακό +5% στη χθεσινή συνεδρίαση λόγω και φημών για εξαγορά εταιρείας στη Ρουμανία. Μεγάλες πιέσεις με απώλειες που ξεπερνούν το 5% καθώς η μετοχή διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα. 

Η αγορά είχε έναν εντυπωσιακό Οκτώβριο, με το Χρηματιστήριο Αθηνών να συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που είχαν τις κορυφαίες αποδόσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με στοιχεία της Deutsche Bank το ΧΑ είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση παγκοσμίως, με τον Γενικό Δείκτη να έχει άνοδο 10,3%. Επιπρόσθετα η ελληνική αγορά συγκαταλέγεται στην τρίτη θέση μεταξύ των χρηματιστηρίων με τις μικρότερες απώλειες από την αρχή του 2022, που για τον ΓΔ φθάνουν στο 2,13%. 

Το διεθνές περιβάλλον παραμένει υποστηρικτικό για τις μετοχές, ενώ εάν η παράδοση εφαρμοστεί και φέτος, ο Νοέμβριος είναι ένας από τους πλέον θετικούς μήνες για τις μετοχές. Το αγκάθι παραμένει η νομισματική πολιτική των κεντρικών τραπεζών, αλλά οι αγορές φαίνεται να έχουν προεξοφλήσει ότι η σύσφιξη θα συνεχιστεί, με τη Fed να προχωρά αύριο σε μία ακόμη αύξηση κατά 0,75% μονάδες. Τόσο η ΕΚΤ όσο και η Fed εκτιμάται ότι θα «ανακόψουν» ελαφρώς τις διαθέσεις τους τον Δεκέμβριο, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι οι νέες αυξήσεις θα είναι στο 0,5%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ευθυγράμμιση με το διεθνές κλίμα εν αναμονή της Fed

Μετά την εντυπωσιακή πορεία στη χθεσινή συνεδρίαση πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται ότι θα έχουν και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν και μετοχές εταιρειών που ανακοίνωσαν μεγέθη 2022.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές η ισχυρή ανοδική πορεία για το ΧΑ

Κέρδη που ξεπερνούν το 4% εμφανίζει ο τραπεζικός δείκτης, ενώ εντυπωσιακή πορεία ακολουθεί ο τίτλος της Ελλάκτωρ με ενίσχυση άνω του 6%. Επιστροφή της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου και στις διεθνείς αγορές.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Τραπεζικό ξέσπασμα οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα ΧΑ και ευρωαγορές

Ράλι για τις τραπεζικές μετοχές, με τον εγχώριο κλαδικό δείκτη να ενισχύεται άνω του 4%, ενώ στο +3,5% κινείται ο Euro Stoxx Banks. Ενισχύεται η διάθεση ανάληψης ρίσκου στις αγορές, υποχωρούν οι ανησυχίες.