ΓΔ: 1054.59 0.84% Τζίρος: 89.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Συνοπτικά αποτελέσματα 9μήνου από τις εισηγμένες

Η Επιτροπή ζητά από τις εισηγμένες εταιρείες στο ΧΑ να ενημερώσουν επίσης τους επενδυτές για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και της πανδημίας στα οικονομικά τους μεγέθη.

H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με επιστολή που έστειλε στις εισηγμένες, τις καλεί να δημοσιεύσουν έως τις 15 Δεκεμβρίου τα βασικά μεγέθη του γ´τριμήνου και 9μήνου, παρότι η σχετική υποχρέωση έχει καταργηθεί προ πενταετίας.

Στόχος είναι η ταχύτερη και εγκυρότερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού εν μέσω δύσκολων γεωπολιτικών και μακροοικονομικών εξελίξεων.

Επιπλέον η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητά από τις εισηγμένες εταιρείες να ενημερώσουν, εκτός από τα βασικά μεγέθη τους και για το κατά πόσο επηρεάζονται από τις εξελίξεις στο μέτωπο της ενέργειας, καθώς και αν έχει υπάρξει κάποιο άλλο ιδιαίτερο γεγονός.

Αυτή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητά την δημοσίευση συνοπτικών αποτελεσμάτων εννεαμήνου, καθώς τις προηγούμενες δυο χρονιές είχε ζητηθεί κάτι αντίστοιχο από τις εισηγμένες λόγω των έκτακτων συνθηκών που είχε δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζητά να υπάρξει ενημέρωση από τις εισηγμένες εταιρίες για:

  • Τα έσοδα από πωλήσεις, τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) και τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του τρίτου  τρίμηνο καθώς και τα αντίστοιχα μεγέθη της περσινής περιόδου.
  • Σημαντικές μεταβολές στη δανειακή θέση ή/και κεφαλαιακή διάρθρωση, καθώς και λοιπά μεγέθη της χρηματοοικονομικής θέσης και να ενημερώσουν για κάθε σημαντική πληροφορία σχετική με τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης και της εξάπλωσης της COVID-19, στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη, τις προοπτικές ή/και στη χρηματοοικονομική τους κατάσταση.
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Epitropi Kefalaiagoras, Lazarakou
ΑΓΟΡΕΣ

Αρχίζει ελέγχους η Επ. Κεφαλαιαγοράς για προνομιακές πληροφορίες στο ΧΑ

Με επιστολή στις εισηγμένες, η Επιτροπή ζητά πλήρη λίστα των προσώπων που κατέχουν προνομιακή πληροφόρηση, ενόψει επιχειρηματικών deal που έρχονται και προαναγγέλλει συστηματικούς ελέγχους.
Epitropi Kefalaiagoras, Lazarakou
ΑΓΟΡΕΣ

Μέτρα από την Επ. Κεφαλαιαγοράς για να παταχθεί η κατάχρηση αγοράς

Ειδική κατηγορία στο Χρηματιστήριο για τη δημοσίευση προνομιακών πληροφοριών, πιθανή αλλαγή κανονισμού στο ΧΑ για να μην υπάρχουν μεγάλες μεταβολές τιμών με ελάχιστες συναλλαγές. Αντιμετώπιση των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες χωρίς άδεια.