ΓΔ: 917.25 -0.56% Τζίρος: 13.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:40:09 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Τα μεγέθη εννεάμηνου των εισηγμένων δίνουν τον τόνο

Μεγέθη ανακοινώνουν ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Fourlıs και Epsilon Net, με τους αναλυτές να τονίζουν ότι το κλίμα παραμένει αρκετά εύθραυστο λόγω και της αυριανής δημοσιοποιήσης των πρακτικών της Fed.

Οι ανακοινώσεις μεγεθών εννεαμήνου από αρκετές εισηγμένες αλλά και η αυριανή δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed είναι δύο από τα βασικά στοιχεία τα οποία θα καθορίσουν τις τάσεις στη σημερινή συνεδρίαση. 

Ήπια πτωτική κίνηση χαρακτηρίζει τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να υποχωρεί 0,2%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα και για τα futures της Wall Street όπου ο S&P 500 έχει απώλειες 0,11%. 

Στη χθεσινή συνεδρίαση η αμερικανική αγορά κινήθηκε πτωτικά, με τον  Dow Jones να υποχωρεί 45,41 μονάδες ή -0,13% και να κλείνει στις 33.700,28 μονάδες, ενώ ο S&P 500 αποδυναμώθηκε  15,40 μονάδες ή -0,39% στις 3.949,94 μονάδες και ο Nasdaq είχε απώλειες  121,55 μονάδες ή -1,09% στις 11.024,51 μονάδες. 

Στην εγχώρια αγορά επικράτησε στασιμότητα, με τον Γενικό Δείκτη να κατορθώνει να γυρίσει σε θετικό πρόσημο κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης και να κλείνει στο υψηλό ημέρας και στις 891,81 μονάδες με άνοδο 0,21%, σε μία συνεδρίαση που χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερα χαμηλή αξία συναλλαγών και απροθυμία των επενδυτών να προχωρήσουν σε καθοριστικές κινήσεις είτε αυτές αποτελούσαν αγορές είτε πωλήσεις μετοχών. 

Σήμερα ανακοινώνουν μεγέθη εννεάμηνου οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Fourlis και Epsilon Net, οι μετοχές των οποίων αναμένεται ότι θα έχουν αρκετή κινητικότητα, ενώ όπως σημειώνουν οι αναλυτές το κλειδί για το ΧΑ παραμένει ο τραπεζικός κλάδος, η πορεία του οποίου αποτελεί τη βάση για να κατακτήσει η αγορά υψηλότερα επίπεδα. 

«Σήμερα αναμένεται μικτό άνοιγμα με την επενδυτική ψυχολογία να παραμένει εύθραυστη ενόψει και της δημοσίευσης των πρακτικών της Fed αύριο», εκτιμά στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities, ενώ από την πλευρά της η Euroxx σημειώνει ότι «Περιμένουμε κάποια πίεση στη σημερινή συνεδρίαση λόγω των ανησυχιών για τα περιοριστικά μέτρα στην Κίνα και τη διατήρηση της διάθεσης για τα επιτόκια από τη Fed».
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική ανόδου στο Χρηματιστήριο με αισθητή αύξηση συναλλαγών

Πάνω από τις 920 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου, με την αξία των συναλλαγών στα 84 εκατ. ευρώ. Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τράπεζες, διυλιστήρια, ΔΕΗ και Coca Cola HBC.