ΓΔ: 922.42 1.11% Τζίρος: 82.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Με ώθηση από τις τράπεζες, υπεραποδίδει έναντι της Ευρώπης το ΧΑ

Κέρδη που ξεπερνούν το 3% για την Alpha Bank και το 2% για την Τρ. Πειραιώς, αλλά πιέσεις με απώλειες άνω του 1% για Eurobank. Ξεχωρίζουν οι μετοχές του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Άνω του 2% η άνοδος για Epsilon Net.

Επιστρέφει στη ζώνη των 900 μονάδων ο Γενικός Δείκτης, με τις μετοχές Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς να ξεχωρίζουν ανοδικά, ενώ ισχυρή πορεία οι μετοχές του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με το ΧΑ να ακολουθεί πορεία πολύ καλύτερη αυτής των ευρωπαϊκών αγορών και να αντιδρά ανοδικά μετά από τη χθεσινή «πολύ χαμηλών τόνων» συνεδρίαση. 

Στην Ευρώπη ο Stoxx 600 εμφανίζει 0,30%, με στήριξη από τους τομείς ενέργειας και μετάλλων, ενώ ο DAX ενισχύεται μόλις 0,16%. Με θετικό πρόσημο αλλά οριακές διακυμάνσεις κινούνται και τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να βρίσκεται στο +0,08%. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 13:44 εμφανίζει κέρδη 0,67% στις 897,77 μονάδες, ενώ έχει κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 891,05 μονάδων και του υψηλού των 901,14 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών ιδιαίτερα βελτιωμένη σε σύγκριση με τη χθεσινή συνεδρίαση να φθάνει στα 24,25 εκατ. ευρώ. Άνοδος 0,64% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης στο -0,01%. 

Διευρύνει τα κέρδη του στο +1,03% ο τραπεζικός δείκτης, με τις μετοχές των Alpha Bank και Τρ. Πειραιώς να συνεχίζουν να ξεχωρίζουν με άνοδο 3,66% και 2,18% αντίστοιχα. Στο -1,10% η Eurobank, με την Εθνική Τράπεζα να κινείται 0,81% υψηλότερα. 

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% εμφανίζουν Coca-Cola HBC και ΟΠΑΠ, με τον ΟΤΕ να υποχωρεί 0,20%, ενώ η ΔΕΗ υποχωρεί 0,31%. Άνοδος % για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για σημαντικές επιχειρηματικές εξελίξεις, ενώ άνω του 2% κινείται ο τίτλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.  Ισχυρή πορεία με κέρδη άνω του 2% και για τον τίτλο της Epsilon Net μετά την ανακοίνωση μεγάλης ενίσχυσης των μεγεθών της για το εννεάμηνο. 

Στις διεθνείς αγορές επικρατεί στάση αναμονής, αν και έχουν επανέλθει οι ελπίδες για μία πιο ήπια νομισματική πολιτική εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών, με μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο διάστημα. Η αβεβαιότητα, όμως, είναι το βασικό χαρακτηριστικό, καθώς τα μηνύματα που στέλνουν τα κορυφαία στελέχη των κεντρικών τραπεζών είναι αντιφατικά. 

Στην εγχώρια αγορά θετικό είναι το μήνυμα που έστειλε ο ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, αν και ο διεθνής οργανισμός σπεύδει να τονίσει ότι θα πρέπει να υπάρξει εφαρμογή πολύ προσεκτικής δημοσιονομικής πολιτικής και στοχευμένα μέτρα στήριξης για τις ευάλωτες εισοδηματικά ομάδες του πληθυσμού, προκειμένου η Ελλάδα να επιτύχει τον στόχο για την επενδυτική βαθμίδα. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική ανόδου στο Χρηματιστήριο με αισθητή αύξηση συναλλαγών

Πάνω από τις 920 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου, με την αξία των συναλλαγών στα 84 εκατ. ευρώ. Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τράπεζες, διυλιστήρια, ΔΕΗ και Coca Cola HBC.