ΓΔ: 922.42 1.11% Τζίρος: 82.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Συσσώρευση λόγω και της αργίας στη Wall Street

Η αργία στις ΗΠΑ, λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών, αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικό περιορισμό της αξίας των συναλλαγών. Στο επίκεντρο μετοχές εταιρειών που ανακοίνωσαν μεγέθη 9μηνου.

Μετά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Fed, τα οποία δείχνουν ότι η τράπεζα είναι πρόθυμοι να προχωρήσει σε μικρότερες αυξήσεις επιτοκίων το επόμενο διάστημα αλλά και τα θετικά αποτελέσματα των εισηγμένων, η θετική πορεία για το ΧΑ αναμένεται ότι θα συνεχιστεί και σήμερα. Η ύπαρξη, όμως, αργίας στη Wall Street, λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών, περιορίζει τη δραστηριότητα. 

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX να είναι πρακτικά αμετάβλητος και να ενισχύεται μόλις 0,01%. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, ο Dow Jones είχε άνοδο 0,3% ή 95 μονάδων στις 34.194 μονάδες, ο  SP 500 ενισχύθηκε κατά 0,6% στις 4.028 μονάδες, όπως και ο Nasdaq που έκλεισε στις 11.285 μονάδες με +1%.

Το ΧΑ με οδηγό τράπεζες και blue chips συμπλήρωσε χθες την τέταρτη διαδοχική ανοδική του συνεδρίαση. Ο Γενικός Δείκτης  παρέμεινε σε θετική πορεία καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, με ώθηση κατά κύριο λόγω από τις τραπεζικές μετοχές αλλά και τον τίτλο της Coca-Cola HBC, κλείνοντας με κέρδη 0,70% στις 906,40 μονάδες. Σήμερα κινήθηκε μεταξύ του χαμηλού των 900,30 μονάδων (+0,03%) και του υψηλού των 908,79 μονάδων (+0,97%).

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι μετοχές των εταιρειών που ανακοίνωσαν μεγέθη εννεάμηνου, με τη Motor Oil να έχει εντυπωσιακά μεγέθη, ενώ σε καλή πορεία κινήθηκαν και αυτά των Lamda και Quest. Ενώ σήμερα ανακοινώνουν ElvalHalcor και ΚΡΙ-ΚΡΙ.

«Σήμερα περιμένουμε συσσώρευση καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα πρακτικά της Fed, τα οποία υποστήριξαν μειώσεις στο ρυθμό αύξησης επιτοκίων, αν και αναμένουμε μία υποτονική δραστηριότητα λόγω της αργίας στις ΗΠΑ», εκτιμά στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities, ενώ η Euroxx σημειώνει ότι «Περιμένουμε μία ήσυχη συνεδρίαση λόγω της Μέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ. Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις θα συνεχιστούν».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική ανόδου στο Χρηματιστήριο με αισθητή αύξηση συναλλαγών

Πάνω από τις 920 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου, με την αξία των συναλλαγών στα 84 εκατ. ευρώ. Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τράπεζες, διυλιστήρια, ΔΕΗ και Coca Cola HBC.