ΓΔ: 1270.35 -0.39% Τζίρος: 95.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σταθερά σε ανοδική τροχιά το ΧΑ αλλά με περιορισμένη αξία συναλλαγών

Ξεχωρίζει η μετοχή της ΔΕΗ με κέρδη που ξεπερνούν το 2%. Κέρδη άνω του 1% για Eurobank, Motor Oil και Jumbo. Χαμηλή η αξία των συναλλαγών λόγω και της αργίας σε Wall Street.

Σταθερά σε ανοδική πορεία κινείται η αγορά με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις κυρίως σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, αλλά με αρκετά «χαμηλό τόνο», με δεδομένο και το γεγονός ότι η αργία στη Wall Street επηρεάζει αρνητικά την αξία των συναλλαγών. 

Με θετικό βηματισμό κινούνται οι κορυφαίες ευρωπαϊκές αγορές, στον απόηχο της δημοσιοποίησης των πρακτικών της Fed, που δείχνουν ότι η τράπεζα εμφανίζεται πρόθυμη να χαλαρώσει τον ρυθμό αύξησης των επιτοκίων και τις αγορές να θεωρούν πιθανότερη μία αύξηση κατά 0,50% και όχι κατά 0,75% στη συνεδρίαση Δεκεμβρίου. Κέρδη 0,31% εμφανίζει ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:32 έχει άνοδο 0,51% και διαμορφώνεται στις 911,05 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στο επίπεδο των 6,9 εκατ. ευρώ. Άνοδος 0,60% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης στο +0,14%. 

Κέρδη 0,59% για τον τραπεζικό δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν συμβάλλει σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην ανάκαμψη του επιπέδου των 900 μονάδων για τον Γ.Δ. Άνοδος 0,64% για την Alpha Bank, με τη Eurobank στο +1,17%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 0,23% χαμηλότερα και την Τρ. Πειραιώς στο +0,56%. 

Με θετικό πρόσημο το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου ξεχωρίζει η μετοχή της ΔΕΗ με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, μετά όμως από αρκετές συνεδριάσεις όπου δέχθηκε πιέσεις. Ξεπερνούν το 1% τα κέρδη για Motor Oil, μετά την ανακοίνωση μεγάλης αύξησης των μεγεθών 9μηνου αλλά και για τον τίτλο της Jumbo. Στο +0,08% η Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ  να ενισχύεται 1,05% και τον ΟΠΑΠ να κινείται 0,23% υψηλότερα.  

Τα μέχρι στιγμής μηνύματα από τις ανακοινώσεις μεγεθών 9μηνου από τις εισηγμένες είναι κάτι παραπάνω από θετικά, ενώ δείχνουν ότι δεν έχουν επηρεαστεί τόσο πολύ από τη σοβούσα ενεργειακή κρίση, βοηθούμενες και από την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας σε σύγκριση με την ευρωζώνη. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Προσεκτικές επενδυτικές κινήσεις αλλά και απώλειες για το Χρηματιστήριο

Πτώση που ξεπερνά το 1% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ σημαντικές πιέσεις δέχονται αρκετοί τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Καλύτερη πορεία για μέση κεφαλαιοποίηση, με ράλι για Intracom.