ΓΔ: 905.52 0.16% Τζίρος: 18.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:39:38 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
Φωτο: Shutterstock

Διεύρυνση κερδών και νέο υψηλό επτά μηνών για το Χρηματιστήριο

Τραπεζικές μετοχές και ΔΕΗ οδηγούν ακόμη υψηλότερα τον Γενικό Δείκτη, με σχεδόν το σύνολο των blue chips να εμφανίζουν θετικό πρόσημο. Χαμηλή η αξία των συναλλαγών λόγω και αργίας στη Wall Street.

Με σχεδόν το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης με θετικό πρόσημο και τις μετοχές των, Alpha Bank, Eurobank και ΔΕΗ να ξεχωρίζουν το ΧΑ κατακτά νέο υψηλό επίπεδο επτά μηνών, παρά τη διατήρηση της αξίας των συναλλαγών σε αρκετά χαμηλά επίπεδα. 

Με ανοδική πορεία κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, με αργία για τη Wall Street, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,61% και παραμένει στο υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων μηνών. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 13:18 εμφανίζει κέρδη 1,21% στις 917,33 μονάδες, το οποίο είναι και το υψηλό ημέρας, με το χαμηλό να φθάνει στις 908,21 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να είναι μέτρια και να διαμορφώνεται στα 19,1 εκατ. ευρώ. Κέρδη 1,42% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης στο 0,36%. 

Διευρύνει την ενίσχυσή του στο 2,54% ο τραπεζικός δείκτης, με «οδηγό» τη μετοχή της Eurobank η οποία ενισχύεται κατά 3,87%. Άνοδος 3,16% για την Alpha Bank, με την Εθνική Τράπεζα στο +0,29% και την Τράπεζα Πειραιώς να ενισχύεται 2%. 

Στο «συν» σχεδόν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου ξεχωρίζει η ΔΕΗ με άνοδο 3,50%, μετά από αρκετές συνεδριάσεις σημαντικών πιέσεων, ενώ στο +2,50% βρίσκεται η μετοχή της Sarantis και κέρδη που ξεπερνούν το 1% εμφανίζουν ΑΔΜΗΕ, Motor Oil, Jumbo και ΟΤΕ. Στο +0,42% η Coca-Cola HBC και κέρδη 0,77% έχει ο ΟΠΑΠ

Η ισχυρή άνοδος στην αγορά καταφθάνει σε μία ημέρα που η απουσία συνεδρίασης στη Wall Street έχει «αφαιρέσει» αρκετά επενδυτικά κεφάλαια από την ενεργό δράση, ενώ το θετικό κλίμα σε διεθνές επίπεδο έγκειται στην εκτίμηση ότι η Fed θα ανακόψει τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων. 

Η δημοσιοποίηση, χθες, των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ έδειξαν ότι αρκετά μέλη του διοικητικού της συμβουλίου είναι υπέρ πιο χαλαρών αυξήσεων και πλέον αυξάνονται οι πιθανότητες η επόμενη αύξηση στη συνεδρίαση Δεκεμβρίου να είναι 0,5% και όχι 0,75%.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: ΑΕΠ γ' τριμήνου και τράπεζες στο επίκεντρο

Υπό πίεση παραμένουν οι τράπεζες μετά την κόντρα με την κυβέρνηση. Βαραίνει το κλίμα από τη μεγάλη πτώση στη Wall Street, θετική είδηση σε διεθνές επίπεδο αποτελεί η χαλάρωση ορισμένων μέτρων περιορισμού από την Κίνα.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Ήπιες διακυμάνσεις για το ΧΑ, συνεχίζονται οι πιέσεις για τις τράπεζες

Πτώση που ξεπερνά το 1% για τον τραπεζικό δείκτη καθώς παραμένει η αβεβαιότητα για την κόντρα κυβέρνησης - τραπεζών. Ισχυρά κέρδη για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, θετική πορεία για ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανακτούν χαμένο έδαφος οι τράπεζες στο ΧΑ, καλύπτει τις απώλεις ο Δείκτης

Βελτιώνεται η εικόνα των τραπεζικών μετοχών μετά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Γ. Οικονόμου. Ισχυρή ανοδική κίνηση των μετοχών του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η αγορά προεξοφλεί deal για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.