ΓΔ: 922.42 1.11% Τζίρος: 82.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Σε τροχιά υποχώρησης το Χρηματιστήριο με ρευστοποιήσεις κερδών

Οι πιέσεις επικεντρώνονται σε μετοχές που είχαν καταγράψει ράλι στις προηγούμενες συνεδριάσεις, όπως οι τραπεζικές μετοχές. Πιέσεις στην μετοχή του ΑΔΜΗΕ που βρέθηκε εκτος FTSE 25. Μικρές διακυμάνσεις στις διεθνείς αγορές.

Αντιμέτωπο με τη διάθεση των επενδυτών να προχωρήσουν σε κατοχύρωση των κερδών τους, μετά από το ανοδικό σερί που καταγράφηκε, βρίσκεται το ΧΑ, με τις περισσότερες μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση να κινούνται με θετικό πρόσημο. 

Πτωτικές οι τάσεις και για τις ευρωπαϊκές αγορές, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,18%, ενώ ήπια ανοδική κίνηση ακολουθούν τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 στο +0,13%. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:12 εμφανίζει απώλειες 0,38% στις 916,30 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών στα 4,3 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 1,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,59% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης στο 0,19%. 

Απώλειες 1,33% για τον τραπεζικό δείκτη, μετά το ξέσπασμα ανόδου στις προηγούμενες συνεδριάσεις, με την Alpha Bank στο 1,05%, τη Eurobank να υποχωρεί 1,98%, την Εθνική Τράπεζα να αποδυναμώνεται 0,88% και την Τρ. Πειραιώς να κινείται 0,55% χαμηλότερα. 

Στο «κόκκινο» το μεγαλύτερο μέρος της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με την Coca-Cola HBC στο -0,76%, τη ΔΕΗ να υποχωρεί 0,30%, μετά όμως από ένα εντυπωσιακό χθεσινό ράλι, τον ΟΤΕ να έχει απώλειες 0,13% και τον ΟΠΑΠ να κινείται 0,84% χαμηλότερα. Ξεπερνά το 1% η πτώση για ΑΔΜΗΕ και Jumbo, ενώ στον αντίποδα κέρδη που αγγίζουν το 1% σημειώνει ο τίτλος της Viohalco.

Η σημερινή διόρθωση στην αγορά μπορεί να θεωρηθεί δικαιολογημένη, με δεδομένο ότι έχει προηγηθεί ένα σερί συνεδριάσεων με θετικό πρόσημο και κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα για αρκετές μετοχές, ενώ ο Γενικός Δείκτης έχει κατακτήσει υψηλό επτά μηνών. 

Το διεθνές κλίμα είναι αρκετά υποστηρικτικό, καθώς εδραιώνεται η εκτίμηση για λιγότερο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed, ενώ παράλληλα τόσο η εγχώρια οικονομία όσο και οι εισηγμένες συνεχίζουν να εκπλήσσουν με θετικό τρόπο. 

 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Stocks, Agores, Xrimatistirio, Metoxes, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Δυναμική ανόδου στο Χρηματιστήριο με αισθητή αύξηση συναλλαγών

Πάνω από τις 920 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου, με την αξία των συναλλαγών στα 84 εκατ. ευρώ. Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για τράπεζες, διυλιστήρια, ΔΕΗ και Coca Cola HBC.