ΓΔ: 1044.96 -0.45% Τζίρος: 73.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Πτωτική κίνηση ακολουθεί το Χρηματιστήριο λόγω εισαγόμενων πιέσεων

Εικόνα καλύτερη από αυτήν των ευρωπαϊκών αγορών εμφανίζει ο Γενικός Δείκτης, με σημαντικές πιέσεις για ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank.

Η πρωτόγνωρη πολιτική αναταραχή στην Κίνα, με διαδηλώσεις κατά των μέτρων περιορισμού σε αρκετές περιοχές της χώρας, ανατρέπει το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές και επηρεάζει, όπως είναι φυσικό και το ελληνικό χρηματιστήριο. 

Απώλειες 0,67% εμφανίζει ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, με τον γερμανικό DAX στο  -0,63%, ενώ πτώση 0,62% εμφανίζουν τα futures του S&P 500

Καλύτερη η εικόνα για το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον Γενικό Δείκτη στις 11:22 να υποχωρεί 0,36% στις 914,30 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών φθάνει στα 3,8 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,36% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να βρίσκεται στο -0,23%. 

Απώλειες 0,71% για τον τραπεζικό δείκτη με την Alpha Bank στο -0,10%, τη Eurobank να δέχεται πιέσεις και να υποχωρεί 1,09%, την Εθνική Τράπεζα να έχει απώλειες 0,73% και την Τρ. Πειραιώς να κινείται 1,1% χαμηλότερα. 

Στο «κόκκινο» οι περισσότερες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, με μεγάλες πιέσεις στο -2% για τη ΔΕΗ και στο -1,88% για την Ελλάκτωρ, με την Coca-Cola HBC στο -0,21%, ενώ αντίθετα με θετικό πρόσημο κινούνται ΟΤΕ και ΟΠΑΠ στο +0,33% και +0,16% αντίστοιχα.  

Η προσοχή της αγοράς, πέραν της αναταραχής στην Κίνα, έχει στραφεί και στο road show της ΕΧΑΕ το οποίο ξεκινά σήμερα στο Λονδίνο και συμμετέχουν πληθώρα εισηγμένων εταιρειών. 

Το ΧΑ έχει υπεραποδόσει έναντι των διεθνών αγορών, όντας μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές αγορές που έχουν γυρίσει θετικά για το έτος, ενώ οι εισηγμένες έχουν στείλει ιδιαίτερα θετικά μηνύματα με τα μεγέθη εννεάμηνου και η ελληνική οικονομία συνεχίζει να ακολουθεί πορεία πολύ καλύτερη από τον μέσο όρο της ευρωζώνης, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και το 2023 έστω και εάν ο ρυθμός ανάπτυξης θα περιοριστεί σημαντικά. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Ευθυγράμμιση με το διεθνές κλίμα εν αναμονή της Fed

Μετά την εντυπωσιακή πορεία στη χθεσινή συνεδρίαση πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται ότι θα έχουν και σήμερα οι τραπεζικές μετοχές, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθούν και μετοχές εταιρειών που ανακοίνωσαν μεγέθη 2022.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές η ισχυρή ανοδική πορεία για το ΧΑ

Κέρδη που ξεπερνούν το 4% εμφανίζει ο τραπεζικός δείκτης, ενώ εντυπωσιακή πορεία ακολουθεί ο τίτλος της Ελλάκτωρ με ενίσχυση άνω του 6%. Επιστροφή της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου και στις διεθνείς αγορές.
Markets, Stocks, Agores, Xrimatistirio, Omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Τραπεζικό ξέσπασμα οδηγεί σε υψηλότερα επίπεδα ΧΑ και ευρωαγορές

Ράλι για τις τραπεζικές μετοχές, με τον εγχώριο κλαδικό δείκτη να ενισχύεται άνω του 4%, ενώ στο +3,5% κινείται ο Euro Stoxx Banks. Ενισχύεται η διάθεση ανάληψης ρίσκου στις αγορές, υποχωρούν οι ανησυχίες.