ΓΔ: 1021.16 -2.97% Τζίρος: 91.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτό: Shutterstock

Πτωτική κίνηση για το ΧΑ, πορεία καλύτερη αυτής των ευρωαγορών

Διατηρούνται οι πιέσεις για τους τίτλους των Ελλάκτωρ, Τράπεζας Πειραιώς και Eurobank, με την αξία των συναλλαγών να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα.

Πορεία πολύ καλύτερη αυτής των ευρωπαϊκών αγορών ακολουθεί το ΧΑ, το οποίο δεν φαίνεται να επηρεάζεται τόσο πολύ από τη συνεχιζόμενη αναταραχή στην Κίνα, με την προσοχή να έχει στραφεί και στο road show της ΕΧΑΕ που πραγματοποιείται στο Λονδίνο. 

Σταθερά σε κλοιό πιέσεων παραμένουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τα νέα μέτρα περιορισμού στην Κίνα που προκάλεσαν διαδηλώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,82%. Ανάλογες πιέσεις και για τα futures του S&P 500 με απώλειες 0,86%. 

Ο Γενικός Δείκτης συνεχίζει να έχει καλύτερη πορεία από την Ευρώπη, καθώς στις 13:21 βρίσκεται στο 0,38% και τις 914,19 μονάδες, ενώ έχει κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 913,61 μονάδων και του υψηλού των 916,58 μονάδων, με την αξία των συναλλαγών στα 11,72 εκατ. ευρώ. Πτώση 0,39% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης στο -0,53%. 

Παραμένει υπό πίεση ο τραπεζικός δείκτης στο -0,94%, με την Alpha Bank να υποχωρεί οριακά 0,05%, τη Eurobank να κινείται 1% χαμηλότερα, την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 1,54% και την Τρ. Πειραιώς να βρίσκεται στο -1,47%. 

Οι μεγαλύτερες πιέσεις συνεχίζουν να ασκούνται στον τίτλο της Ελλάκτωρ στο -1,41%, ενώ πτωτική είναι η πορεία και για τη ΔΕΗ με απώλειες 0,88%, αν και σημαντικά μειωμένες καθώς στην πρώτη ώρα της συνεδρίασης υποχωρούσε σημαντικά υψηλότερα από το 1%. Θετικό γύρισμα και για τον τίτλο της Coca-Cola HBC με κέρδη 0,21%, ενώ σταθερά σε ανοδική πορεία κινούνται ΟΤΕ και ΟΠΑΠ με ενίσχυση 0,72% και 0,78% αντίστοιχα. 

Η αναταραχή στις διεθνείς αγορές καταφθάνει μετά από ένα δίμηνο όπου ακολούθησαν πολύ καλή πορεία, υπό την ελπίδα ότι οι κεντρικές τράπεζες και κυρίως η Fed θα προχωρήσουν σε χαλάρωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων, με τους επενδυτές να εκτιμούν ότι τόσο τη Fed όσο και η ΕΚΤ στις συνεδριάσεις Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουν αυξήσεις 0,50% και όχι 0,75%. 

Στο ίδιο διάστημα το ΧΑ υπεραποδίδει σταθερά, όντας μία από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές αγορές που έχουν θετικό πρόσημο από την αρχή του έτους έως και σήμερα, ενώ το road show της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο πραγματοποιείται σε μία θετική συγκυρία για την αγορά, με τα αποτελέσματα εννεάμηνου των εισηγμένων να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις και την ελληνική οικονομία να ακολουθεί πολύ καλύτερη της ευρωζώνης. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Βυθίζεται» το Χρηματιστήριο, διεθνές sell off στις τραπεζικές μετοχές

Πτώση που ξεπερνά το 5% για τον τραπεζικό δείκτη στο ΧΑ και σχεδόν 6% για τον ευρωπαϊκό Euro Stoxx Banks. Νέες ανησυχίες για τις τράπεζες, με πανικόβλητες ρευστοποιήσεις. Σε ελεύθερη πτώση η Deutsche Bank στα ύψη τα ασφάλιστα κινδύνου.
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Στο «κόκκινο» το Χρηματιστήριο, νέες ρευστοποιήσεις για τις τράπεζες

Απώλειες που ξεπερνούν το 2% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ πιέσεις δέχεται σχεδόν το σύνολο υψηλής και μέσης κεφαλαιοποίησης, με το ΧΑ να ευθυγραμμίζει την πορεία του με τις ευρωπαϊκές αγορές.
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Το κλίμα στις διεθνείς αγορές καθορίζει την τάση

Να επιστρέψουν στην κανονικότητα προσπαθούν οι αγορές σε διεθνές επίπεδο, με την εγχώρια αγορά να βρίσκεται σε ανάλογη διαδικασία. Στο επίκεντρο σήμερα η ΔΕΗ μετά τα θετικά μεγέθη του 2022.