ΓΔ: 1042.07 0.88% Τζίρος: 94.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:43:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Προσπάθεια αντίδρασης με τις τράπεζες στο επίκεντρο

Βασικός στόχος για το Χρηματιστήριο Αθηνών η διατήρηση του επιπέδου των 900 μονάδων, ενώ η κόντρα κυβέρνησης - τραπεζών δημιουργεί αρνητικές διαθέσεις.

Η κόντρα κυβέρνησης - τραπεζιτών αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα κίνδυνο για το Χρηματιστήριο Αθηνών και φυσικά για τον ίδιο τον κλάδο, κάτι που αποδείχθηκε και στη συνεδρίαση της Παρασκευής, καθώς μετά τις «εντολές» του πρωθυπουργού προς τις τράπεζες οι μετοχές τους βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση παρασύροντας και το σύνολο της αγοράς. 

Όλα δείχνουν ότι η κόντρα αυτή θα συνεχιστεί γεγονός που βαραίνει την προσπάθεια της αγοράς να διατηρήσει το επίπεδο των 900 μονάδων και να συνεχίσει να υπεραποδίδει έναντι των ευρωπαϊκών, τα futures των οποίων κινούνται σταθεροποιητικά εν αναμονή ανακοινώσεων που αφορούν τους δείκτες ΡΜΙ αλλά και λιανικές πωλήσεις και φυσικά περιμένοντας την ιδιαίτερα κρίσιμη επόμενη εβδομάδα, όπου συνεδριάζουν τόσο η ΕΚΤ όσο και η Fed. 

Στα θετικά μηνύματα για την αγορά η  αναβάθμιση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας από τη Scope σε θετικές από σταθερές την περασμένη Παρασκευή, αλλά και το γεγονός ότι οι εισηγμένες συνεχίζουν να εμφανίζονται ανθεκτικές στην κρίση, με τα μεγέθη τους να είναι ιδιαίτερα θετικά σε επίπεδο 9μηνου.

«Για σήμερα περιμένουμε ένα χαλαρό ξεκίνημα εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τη θετική προοπτική για τη νομισματική πολιτική και τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο», σημειώνει στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities. Από την πλευρά της η Euroxx τονίζει ότι «Περιμένουμε η αγορά να συνεχίσει να οδηγείται από την πορεία του τραπεζικού κλάδου». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ