ΓΔ: 1042.15 0.88% Τζίρος: 93.41 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:38:33 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική πορεία για την αγορά, προσπάθεια ανάκαμψης των τραπεζών

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% εμφανίζει η Πειραιώς, ενώ με θετικό πρόσημο κινούνται Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα. Συνεχίζεται η πολύ καλή πορεία για τις μετοχές του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Εικόνα καλύτερη από αυτή των ευρωπαϊκών αγορών εμφανίζει το ΧΑ, σε μία νέα προσπάθεια να ξεπεράσει το επίπεδο των 900 μονάδων, ενώ οι εξελίξεις στην κόντρα κυβέρνησης - τραπεζών παραμένουν στο επίκεντρο της αγοράς και μοιάζουν να αποτελούν το βασικό εμπόδιο στην προσπάθεια της να συνεχίσει την πολύ καλή πορεία που είχε κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου. 

Διεθνώς οι επενδυτές συνεχίζουν να τηρούν στάση αναμονής, λόγω των συνεδριάσεων Fed και ΕΚΤ την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ θετική εξέλιξη αποτελεί η άρση ορισμένων περιοριστικών μέτρων από την Κίνα. Απώλειες 0,21% εμφανίζει ο Stoxx 600, με τα futures της Wall Street να κινούνται ήπια ανοδικά, μετά, όμως, από τις εκ νέου μεγάλες πιέσεις που δέχθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες και τον S&P 500 να έχει κέρδη μόλις 0,08%. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:22 εμφανίζει άνοδο 0,59% στις 909,79 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 7,3 εκατ. ευρώ. Κέρδη % για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να βρίσκεται στο %. 

Στο +0,24% ο τραπεζικός δείκτης, με μεικτή εικόνα για τις τραπεζικές μετοχές, καθώς η Alpha Bank ενισχύεται 0,40%, με τη Eurobank να υποχωρεί 0,40%, ενώ κέρδη 0,14% εμφανίζει η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς κινείται 2,03% υψηλότερα. Σε νέα έκθεσή της η Morgan Stanley, η οποία δεν προχωρά σε καμία μεταβολή των τιμών - στόχων και των συστάσεων για τις τρεις εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών που καλύπτει (δεν καλύπτει την ΕΤΕ), εκτιμά ότι το κόστος για τον κλάδο από τις προτάσεις της κυβέρνησης είναι διαχειρίσιμο κα δεν θα επηρεάσει σημαντικά τα μεγέθη του για το 2023. 

Σταθερά την καλύτερη εικόνα μεταξύ των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης έχουν οι τίτλοι του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να ενισχύεται 1,61% και τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ να έχει κέρδη 1,85%. Ξεχωρίζει η μετοχή της Coca-Cola HBC με κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ στο +0,68% βρίσκεται η μετοχή του ΟΤΕ, με τη μετοχή της Motor Oil να έχει άνοδο 1,66%, ενώ η ΔΕΗ κινείται στο +0,23% και ο ΟΠΑΠ διατηρείται αμετάβλητος.

Η αγορά περιμένει και τη σημερινή ανακοίνωση των προκαταρκτικών στοιχείων για το ΑΕΠ γ' τριμήνου, με τις εκτιμήσεις να υπογραμμίζουν ότι θα επιβεβαιωθεί η υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας σε σύγκριση με την ευρωζώνη.. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ