ΓΔ: 1392.62 0.84% Τζίρος: 117.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στα 19,50 ευρώ αυξάνει την τιμή - στόχο για Jumbo η Eurobank Equities

Διατηρείται μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της Eurobank Eq. η Jumbo, με εκτίμηση ότι η συνολική απόδοση για τη μετοχή θα ξεπεράσει το 23% το επόμενο διάστημα.

Σε αναβάθμιση της τιμής – στόχο για τη μετοχή της Jumbo στο 19,50 ευρώ από 17,20 ευρώ πριν, προχωρά σε έκθεσή της η Eurobank Equities, ενώ διατηρεί τη σύσταση για «αγορά» («buy») της. 

Όπως τονίζεται στην έκθεση η Jumbo συνεχίζει την πολύ καλή πορεία της και κατόρθωσε εντός του 2022, το οποίο θεωρείται ένα αρκετά δύσκολο έτος, να επιτύχει αύξηση πωλήσεων κατά 14%, ξεπερνώντας τόσο τη μέση πρόβλεψη της διοίκησής της για +5% όσο και την εκτίμηση της Eurobank Equities για άνοδο 7%. 

Η πορεία αυτή οδηγεί την ελληνική χρηματιστηριακή να διατηρήσει την Jumbo μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της αλλά και να προχωρήσει σε αναβάθμιση των εκτιμήσεών της για την πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων τόσο φέτος όσο και το 2024. Εκτιμάται ακόμη ότι η συνολική απόδοση για τη μετοχή θα ξεπεράσει το 23% το επόμενο διάστημα, ενώ η μερισματική απόδοση θα φθάσει στο επίπεδο του 5%. 

Επιπρόσθετα, όπως τονίζεται στην έκθεση, η Jumbo αναμένεται να εμφανίσει αύξηση των λειτουργικών κερδών άνω του 6% το 2022 και να ενισχύει περαιτέρω τα κέρδη της το 2023, με τη Eurobank Equities να προβλέπει ότι τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του 2023 θα διαμορφωθούν σε επίπεδα άνω των 330 εκατ. ευρώ. 

Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για την Jumbo

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Στα 26,40 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για την Jumbo η Eurobank Eq.

Oι αναλυτές προχωρούν σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα λειτουργικά μεγέθη με αύξηση κατά περίπου 1% - 3% στο διάστημα 2023 – 24 και τα EBITDA θα ενισχυθούν περίπου κατά 8% σε σύγκριση με τον μέσο όρο των εκτιμήσεων της αγοράς.