ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στα 30,10 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για Jumbo η Eurobank Eq.

Η μετοχή παραμένει μεταξύ των κορυφαίων επιλογών της χρηματιστηριακής, ενώ τονίζεται ότι πλέον διαθέτει και ισχυρή μερισματική απόδοση, αλλά και προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Σε αναβάθμιση της τιμής – στόχο για τη μετοχή της Jumbo στα 30,10 ευρώ από 26,40 ευρώ πριν, με διατήρησή της μεταξύ των κορυφαίων της επιλογών προχωρά η Eurobank Equities, μετά τα πολύ καλά μεγέθη α’ εξαμήνου της εισηγμένης. 

Η Jumbo είχε αύξηση των EBITDA κατά 27%, με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 20% και να επιτυγχάνει καλύτερη διαχείριση του κόστους λειτουργίας, με τα κέρδη της εταιρείας να ενισχύονται 36% ξεπερνώντας κατά πολύ τον μέσο όρο των εκτιμήσεων που τοποθετούσε την αύξηση στο 21%. 

Παράλληλα η διοίκηση αναβάθμισε την εκτίμησή της για τα κέρδη του 2023, με τη Eurobank Equities να εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα ξεπεράσει το 13% φέτος, δηλαδή υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της ίδιας της Jumbo. 

Στις θετικές εκπλήξεις και το γεγονός ότι η εισηγμένη ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει μέρισμα 1,47 ευρώ, με αποτέλεσμα η συνολική μερισματική απόδοση για το έτος χρήσης να ξεπερνά το 11,5% και ως εκ τούτου η Jumbo μαζί με τον ΟΠΑΠ αποτελούν τις δύο εταιρίες που καλύπτει η χρηματιστηριακή με τις μεγαλύτερες μερισματικές αποδόσεις. 

Οι εκτιμήσεις της Eurobank Equities για τα μεγέθη της Jumbo

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Στα 26,40 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή - στόχο για την Jumbo η Eurobank Eq.

Oι αναλυτές προχωρούν σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα λειτουργικά μεγέθη με αύξηση κατά περίπου 1% - 3% στο διάστημα 2023 – 24 και τα EBITDA θα ενισχυθούν περίπου κατά 8% σε σύγκριση με τον μέσο όρο των εκτιμήσεων της αγοράς.