ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
societe-generale
Φώτο: Shutterstock

Societe Generale: «Βλέπει» προσθήκη τριών μετοχών στον MSCI Greece

Προεξοφλημένη η ένταξη στον δείκτη της Motor Oil, υψηλές οι πιθανότητες για ένταξη της Τράπεζας Πειραιώς και αρκετά περιορισμένες για ΕΛΠΕ. Στα 150 εκατ. δολ. οι συνολικές εισροές κεφαλαίων.

Σίγουρη θεωρεί την προσθήκη της Motor Oil στον δείκτη MSCI Standard Greece, η Societe Generale, τονίζοντας παράλληλα ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά οι πιθανότητες να υπάρξει ανάλογη κίνηση για την Τράπεζα Πειραιώς και εκτιμώντας ότι υπάρχει μία μικρή πιθανότητα να ενταχθούν και τα ΕΛΠΕ

Βάσει των τελευταίων εκτιμήσεων της τράπεζας  οι πιθανές εισροές θα ξεπεράσουν τα 150 εκατ. δολάρια, με αυτές για τη Motor Oil να  τοποθετούνται κοντά στα 73 εκατ. δολάρια, για την Τράπεζα Πειραιώς στα 58 εκατ. δολάρια και για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 24 εκατ. δολάρια

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της Societe Generale, θα οδηγήσει σε αύξηση της στάθμιση της Ελλάδας στον δείκτη MSCI Αναδυόμενων Αγορών στο 0,039%, καθώς θα συνεισφέρει με 0,22% η Motor Oil και με 0,017% η Τρ. Πειραιώς ενώ εάν εισέλθουν και τα ΕΛΠΕ το ποσοστό θα προσεγγίσει το 0,05%. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο δείκτης MSCI Greece Standard Index περιλαμβάνει τους τίτλους των ΟΤΕ με ποσοστό 15,3%, Eurobank 14,43%, ΟΠΑΠ 13,81%, Alpha Bank 11,4%, Εθνική Τράπεζα 10,83%, Mytilineos 10,69%, Jumbo 9,73%, ΔΕΗ 7,25% και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή 6,22%.

Οι αλλαγές των δεικτών της MSCI Inc. θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ στο κλείσιμο της αγοράς την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, ενώ η τυχαία ημερομηνία επιλογής των κεφαλαιοποιήσεων των εταιρειών ξεκίνησε χθες 18 Ιανουαρίου και είναι μέχρι την 31η Ιανουαρίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

M. Stanley: Υποψήφια η Πειραιώς για MSCI αλλά με μικρές πιθανότητες

Ο οίκος υπολογίζει τις εισροές κεφαλαίων στα 114 εκατ. δολ. σε περίπτωση ένταξης της μετοχής στον δείκτη MSCI Greece Standard. Η ένταξη της τράπεζας στον δείκτη θα εξαρτηθεί από την αύξηση των ελληνικών μετοχών.
MSCI
ΑΓΟΡΕΣ

Στον δείκτη MSCI η Motor Oil, αυξήθηκαν σε δέκα οι ελληνικές μετοχές

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Societe Generale, η προσθήκη της μετοχής της Motor Oil θα φέρει εισροές κεφαλαίων ύψους 75 εκατ. δολ., ενώ θα αυξηθεί η συμμετοχή της Ελλάδας στον δείκτη αναδυόμενων αγορών της MSCI κατά 0,22%.
MSCI
ΑΓΟΡΕΣ

Η κρίσιμη «ετυμηγορία» από την MSCI και ο τζίρος 640 εκατ. σε πέντε ημέρες

Πάνω από τα 125 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται ο μέσος τζίρος στις πέντε συνεδριάσεις του Φεβρουαρίου, καθώς φαίνεται πως λαμβάνει χώρα καθημερινά ένα άτυπο… rebalancing σε κορυφαίους τίτλους. Αύριο οι ανακοινώσεις από την MSCI.