ΓΔ: 1035.72 1.43% Τζίρος: 47.30 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Σταθεροποίηση για το ΧΑ, έντονη κινητικότητα σε επιλεγμένους τίτλους

Εκ νέου στο επίκεντρο μετοχές εταιρειών που συμμετέχουν σε σημαντικά deals. Μεικτές οι τάσεις για τις τράπεζες με σημαντικά αυξημένη αξία συναλλαγών.

Με τις μετοχές εταιρειών που πρωταγωνιστούν σε επιχειρηματικές εξελίξεις να ακολουθούν κάτι παραπάνω από καλή πορεία, η αγορά συνεχίζει να εμφανίζει ανθεκτικότητα στις έξωθεν πιέσεις και να κινείτιαι καλύτερα σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές.

Αρνητικό το κλίμα στην Ευρωπη, μετά την είσοδο αρκετών δεικτών σε bull market την Παρασκευή, με τον πανευρωπαϊκό Stoxx 600 να υποχωρεί 0,72%, ενώ απώλειες 0,81% έχει ο γερμανικός DAX. Πτωτική πορεία και για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να έχει απώλειες 0,60%. Η πτώση αποδίδεται στην επιστροφή των ανησυχιών για μία πιο επιθετική νομισματική πολιτική, στον απόηχο θετικών μακροοικονομικών δεδομένων που δείχνουν ότι οι οικονομίες ΗΠΑ και ευρωζώνης παραμένουν ανθεκτικές. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 11:44 εμφανίζει απώλειες 0,10% στις 1.032,10 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 21,3 εκατ. ευρώ. Αμελητέα πτώση 0,01% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0,79%. 

Στο +0,16% ο τραπεζικός δείκτης, με την Alpha Bank στο +0,12%, μετά και την ανακοίνωση για την ολοκλήρωση του project Skyline και την υπογραφή της δεσμευτικής συμφωνίας με την κοινοπραξία που αποτελείται από την Dimand (+1,83%) και την Premia Properties (αμετάβλητη) για τη δημιουργία μετοχικής συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων ακινήτων. Κέρδη 0,53% για τη Eurobank, με την Εθνική Τράπεζα να υποχωρεί 0,96% και την Τρ. Πειραιώς να κινείται 0,18% υψηλότερα. Κέρδη άνω του 10% για την Attica Bank. 

Νέο ράλι στο +27,6% για τον τίτλο της MIG, ενόψει της γενικής συνέλευσης που έχει ως βασικό θέμα την έγκριση της μεταβίβασης του 79,38% που κατέχει η MIG στην Attica Συμμετοχών (+6,84%) στη θυγατρική της Πειραιώς Strix Holdings με αντάλλαγμα τα δάνεια ύψους 443 εκατ ευρώ της MIG που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της Strix. 

Συνεχίζεται η πολύ καλή πορεία για τις μετοχές Intrakat και Intracom, με κέρδη 2,64% και 3,12% αντίστοιχα, στον απόηχο σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων, ενώ στο +0,92% κινείται η Ελλάκτωρ η οποία με ανακοίνωσή της διαψεύδει δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης της ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις. 

Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση κέρδη που ξεπερνούν το 4% εμφανίζει η Aegean Airlines, με τη ΔΕΗ να έχει ήπια άνοδο 0,47%, ενώ γνωστοποίησε ότι οι συνομιλίες για την απόκτηση της ΕΝEL Ρουμανίας θα διαρκέσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου. Στο -0,18% η Coca-Cola HBC, με τον ΟΤΕ να ενισχύεται 0,34% και τον ΟΠΑΠ να κινείται 0,07% χαμηλότερα. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Με οδηγό τις τραπεζικές μετοχές η ανοδική αντίδραση για το ΧΑ

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% για τον τραπεζικό δείκτη, ενώ με θετικό πρόσημο κινείται το σύνολο της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον τζίρο να παραμένει χαμηλός. Νέα τιμή - στόχος στις 1.075 μονάδες από την Goldman Sachs για τον Γεν. Δείκτη.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

«Βυθίζεται» το Χρηματιστήριο, διεθνές sell off στις τραπεζικές μετοχές

Πτώση που ξεπερνά το 5% για τον τραπεζικό δείκτη στο ΧΑ και σχεδόν 6% για τον ευρωπαϊκό Euro Stoxx Banks. Νέες ανησυχίες για τις τράπεζες, με πανικόβλητες ρευστοποιήσεις. Σε ελεύθερη πτώση η Deutsche Bank στα ύψη τα ασφάλιστα κινδύνου.