ΓΔ: 1023.44 -1.19% Τζίρος: 70.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΗ

ΔΕΗ: Μέχρι τέλος Φεβρουαρίου παρατείνονται οι διαπραγματεύσεις με Enel

Η ΔΕΗ διαπραγματεύεται με την ιταλική εταιρεία για την απόκτηση όλων των περιουσιακών της στοιχείων στη Ρουμανία, όπου η Enel έχει ισχυρή παρουσία αλλά έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση λόγω της μεγάλης αύξησης των τιμών χονδρικής του ρεύματος.

Την παράταση της περιόδου αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την Enel για την απόκτηση όλων των δραστηριοτήτων της στην Ρουμανία μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, έκανε γνωστή με ανακοίνωση της η ΔΕΗ, που αναφέρει ότι «τα μέρη θα ενημερώσουν την επενδυτική κοινότητα σε περίπτωση που υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία για τη συναλλαγή».

Όπως αναφέρει η εταιρεία ενέργειας που διαπραγματεύεται να αποκτήσει όλα τα assets του ιταλικού ομίλου Enel στη Ρουμανία, από τις ανανεώσιμες πηγές έως τα δίκτυα διανομής και τον τομέα προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος, «η ΔΕΗ, σε συνέχεια της από 15.12.2022 ανακοίνωσης, ανακοινώνει ότι η περίοδος αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την Enel για την απόκτηση όλων των δραστηριοτήτων της στην Ρουμανία παρατείνεται έως την 28.2.2023».

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αποκλειστικών διαπραγματεύσεων, τα μέρη θα διαπραγματευθούν τα έγγραφα της συναλλαγής και η ΔΕH θα διεξάγει τον απαιτούμενο έλεγχο (due diligence) σε σχέση με τα Target Assets και με την ολοκλήρωση του ελέγχου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕH θα καθορίσει αν η ΔΕH θα υποβάλει δεσμευτική προσφορά προς την Enel.

Η Enel έχει ισχυρή παρουσία στην ενεργειακή αγορά της Ρουμανίας, ενώ έχει περιέλθει σε δυσχερή θέση το τελευταίο διάστημα, καθώς η μεγάλη αύξηση των τιμών χονδρικής του ρεύματος είχε αυξήσει κατακόρυφα τις ανάγκες για κεφάλαιο κίνησης του τομέα προμήθειας ρεύματος. Ο ιταλικός όμιλος κατέχει αιολικά πάρκα δυναμικότητα 498 MW και φωτοβολταϊκά δυναμικότητας 36 MW, ενώ ελέγχει τρεις εταιρείες διανομής ρεύματος και δύο εταιρείες προμήθειας, με μεγάλα μερίδια αγοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ηγετική θέση για τη ΔΕΗ στη ΝΑ Ευρώπη με deal 1,3 δισ. στη Ρουμανία

Ένα πλήρες ενεργειακό συγκρότημα με ισχυρή παρουσία στην πολυπληθέστερη χώρα της Ν.Α. Ευρώπης βρίσκεται στο στόχαστρο της ΔΕΗ. Διαπραγματεύσεις ως το τέλος Ιανουαρίου με την ιταλική Enel και αποφάσεις για προσφορά αμέσως μετά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι «κρυμμένες» αξίες στο deal της ΔΕΗ και το άλμα κερδών στα 1,2 δισ.

Για ιστορική στιγμή στον μετασχηματισμό της ΔΕΗ έκανε λόγο ο Γ. Στάσσης. Η εξαγορά της Enel Ρουμανίας θα φέρει πρόσθετα λειτουργικά κέρδη 300 εκατ. Με έκπτωση 12% η αγορά του δικτύου, έρχονται έργα ΑΠΕ 5,4GW.