ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ENEL GREEN POWER

Stassis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε από τη ΔΕΗ η εξαγορά της Enel Romania έναντι 1,24 δισ.

Γιώργος Στάσσης: «Στόχος της ΔΕΗ είναι να μετατραπεί σε κορυφαία εταιρεία καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη». Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο Όμιλος ΔΕΗ έχει πλέον συνολικά σχεδόν 9 εκατομμύρια πελάτες.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πράσινο φως από Κομισιόν για εξαγορά Enel Green Power Hellas από Macquarie

Η Επιτροπή κατέληξε ότι η προτεινόμενη συγκέντρωση δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού, δεδομένης της περιορισμένης συνδυασμένης θέσης των εταιρειών στην αγορά που θα προκύψει από την προτεινόμενη συναλλαγή.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Enel πουλά το 50% της Enel Green Power Hellas στη Macquarie Asset

Η συνολική συναλλαγή εκτιμάται ότι θα έχει θετική επίδραση στο ενοποιημένο καθαρό χρέος του Ομίλου κατά περίπου 345 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που σχετίζεται με το 50% του μεριδίου που πωλήθηκε από την EGP και θα λογιστικοποιηθεί το 2023.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στη Macquarie το 50% της ελληνικής Enel, κλείνει το deal εντός Ιουλίου

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις των Ιταλών με τους Αυστραλούς για το τίμημα της συμφωνίας. Μεγάλες αλλαγές στην οικονομική κατάσταση της Enel Green Power Ελλάδος το 2022, δάνειο 430 εκατ. από ελληνικές τράπεζες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρ. Χαντάβας: «Ατμομηχανή» για την ελληνική οικονομία η πράσινη ενέργεια

Ο επικεφαλής της Enel Green Power σημείωσε πως όσο η Ελλάδα συνεχίζει να επενδύει στην αύξηση των ΑΠΕ στο ενεργειακό της μείγμα, κρίσιμοι τομείς της οικονομίας θα έχουν πρόσβαση σε φθηνότερη ενέργεια.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τελική διαπραγμάτευση για στρατηγικό επενδυτή στην Enel Green Power

Αρχικά εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις ελληνικές δραστηριότητες του ιταλικού ενεργειακού ομίλου περισσότερες από δέκα εταιρείες, ενώ ήδη έχει επιλεγεί ο επικρατέστερος υποψήφιος και οι συζητήσεις ολοκληρώνονται σύντομα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΗ: Το τριπλάσιο cash flow για το 2022 και οι προσδοκίες για το 2023

Οι ισχυρές ταμειακές ροές και η αποκλιμάκωση των δαπανών για αγορές υγρών καυσίμων και φυσικού αερίου θα επιτρέψουν στην επιχείρηση να υποστηρίξει το φιλόδοξο επενδυτικό της πρόγραμμα και να επανέλθει φέτος σε κέρδη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι «κρυμμένες» αξίες στο deal της ΔΕΗ και το άλμα κερδών στα 1,2 δισ.

Για ιστορική στιγμή στον μετασχηματισμό της ΔΕΗ έκανε λόγο ο Γ. Στάσσης. Η εξαγορά της Enel Ρουμανίας θα φέρει πρόσθετα λειτουργικά κέρδη 300 εκατ. Με έκπτωση 12% η αγορά του δικτύου, έρχονται έργα ΑΠΕ 5,4GW.