ΓΔ: 1234.43 1.11% Τζίρος: 53.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:43:43 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Χρηματιστήριο Αθηνών, Μετοχές, Επενδύσεις
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική κίνηση για το Χρηματιστήριο, με θετική στροφή για τράπεζες

Ανάκαμψη για τις τραπεζικές μετοχές που διέγραψαν όλες τις αρχικές τους απώλειες, ενώ μαζεύει την πτώση της και η Coca-Cola HBC. Σταθερά σε ράλι με κέρδη άνω του 7% η Ελλάκτωρ.

Η ανοδική στροφή για τις περισσότερες τραπεζικές μετοχές και παράλληλα η μείωση των πιέσεων για τους τίτλους Coca-Cola HBC και ΟΤΕ οδηγεί σε κέρδη την αγορά, η οποία ακολουθεί πορεία καλύτερη των ευρωπαϊκών και μοιάζει να διαθέτει αρκετά «καύσιμα» ακόμη και σε περιόδους που η μεταβλητότητα αλλά και η απροθυμία των επενδυτών για «γενναίες» κινήσεις είναι εμφανής. 

Η Ευρώπη παραμένει σε αρνητικό πρόσημο, μετά την αύξηση επιτοκίων από τη Fed και τη δήλωση Πάουελ ότι δεν θα υπάρξουν, φέτος, μειώσεις για το κόστος χρηματοδότησης στις ΗΠΑ, με τον Stoxx 600 να υποχωρεί 0,72%, ενώ ο DAX αποδυναμώνεται κατά 0,54%. Με θετικό πρόσημο συνεχίζουν να κινούνται τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,45%. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 14:05 εμφανίζει κέρδη 0,45% στις 1.049,64 μονάδες, ενώ το χαμηλό ημέρας ήταν στο επίπεδο των 1.039,07 μονάδων (-0,56%), με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε αρκετά χαμηλά επίπεδα και να διαμορφώνεται στα 33,5 εκατ. ευρώ, ενώ 63 μετοχές έχουν άνοδο και 46 κινούνται με απώλειες. Κέρδη 0.57% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να ενισχύεται 0.42%. 

Αντιστροφή τάσεων για τον τραπεζικό δείκτη και κέρδη 0,79%, με την Alpha Bank να έχει άνοδο 1,21%, τη Eurobank να ενισχύεται 0,43%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 0,95% υψηλότερα, ενώ στο +0,03% βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς. Η αντιστροφή των αρνητικών τάσεων για τον τραπεζικό κλάδο κατέφθασε και μετά τη δήλωση του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής, ότι οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ισχυρές και οι καταθέσεις είναι προστατευμένες. 

Παράλληλα σε έκθεσή της η Deutsche Bank για το σύνολο του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου και στον απόηχο της εξ ανάγκης εξαγοράς της Credit Suisse από τη UBS, διατηρεί τη θετική στάση της έναντι των ελληνικών τραπεζών. Η γερμανική τράπεζα δίνει τιμές - στόχους στα 1,6 ευρώ για την Alpha Bank, για την Εθνική Τράπεζα 5,1 ευρώ, για τη μετοχή της Eurobank 1,5 ευρώ και 1,8 ευρώ για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με τις τιμές στόχους που προτείνει ο γερμανικός όμιλος, η Alpha Bank διαθέτει το υψηλότερο περιθώριο μεταβολής με +41%, η μετοχή της Eurobank με +17%, η μετοχή της ΕΤΕ με +13% και τέλος η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έχει ήδη ξεπεράσει την προτεινόμενη τιμή στόχο και δεν διαθέτει ανοδικό περιθώριο.

Ακάθεκτο συνεχίζεται το ράλι για τον τίτλο της Ελλάκτωρ με κέρδη που ξεπερνούν το 7%, καθώς η Intrakat (+3,88%), εκφράζει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Άκτωρ. Στο +1,97% η μετοχή του ΟΠΑΠ, με τη ΔΕΗ να ενισχύεται 1,54% εν αναμονή της ανακοίνωσης των μεγεθών για το 2022 μετά το κλείσιμο της αγοράς, ενώ άνω του 1% κινούνται οι τίτλοι των Τιτάν, ΕΥΔΑΠ, Motor Oil, Mytilineos και ΟΛΠ. Στον αντίποδα πιέσεις δέχεται η μετοχή της Coca-Cola HBC στο -0,80%, αν και έχουν χαλαρώσει με δεδομένο ότι ενδοσυνεδριακά ξεπέρασαν σημαντικά το 1%, ενώ ο ΟΤΕ υποχωρεί 0,30%. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ