ΓΔ: 1218.65 -0.52% Τζίρος: 318.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
intrakat
Τα γραφεία διοίκησης της Intrakat. Πηγή: Intrakat

Επανήλθε η Intrakat για την Άκτωρ και η Ελλάκτωρ το συζητάει

Εκκίνησαν εκ νέου οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάκτωρ και Intrakat για την πώληση της Ακτωρ. Η Intrakat επανήλθε με νέα πρόταση μετά το ναυάγιο της πρότασης Wade Adams-Κούτρα.

Οι Ολλανδοί της Reggeborgh, βασικοί μέτοχοι της Ελλάκτωρ, εξακολουθούν να επιθυμούν την πώληση της Ακτωρ μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις με το σχήμα Wade Adams - Kούτρα και έχουν αρχίσει εκ νέου συζητήσεις με την Intrakat.

Η Intrakat (Μπάκος-Καϋμενάκης-Εξάρχου) είχε ενδιαφερθεί στην πρώτη φάση για την Ακτωρ αλλά οι Ολλανδοί προτίμησαν να ξεκινήσουν αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με το σχήμα Wade Adams-Kούτρα. Τώρα άρχισαν πάλι συζητήσεις μεταξύ τους, καθώς η Intrakat έχει επανέλθει με νέα καλύτερη πρόταση.

Και οι δύο πλευρές επιβεβαιώνουν τις συζητήσεις αλλά επισημαίνουν ότι βρίσκονται σε πρόωρο στάδιο. Η μετοχή της Ελλάκτωρ κινείται ανοδικά τις τελευταίες τρεις ημέρες, προφανώς με την προσδοκία ότι αυτή τη φορά, μπορεί να συμφωνηθεί η πώληση της Ακτωρ. Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τη Wade Adams ανεδείχθησαν σοβαρές δυστοκίες ως προς το διαχωρισμό της κατασκευαστικής δραστηριότητας και των παραχωρήσεων.

Βέβαια όλα τα εμπόδια μπορούν να ξεπεραστούν καθώς η Ελλάκτωρ θέλει να πουλήσει και η Ιntrakat να αγοράσει. Μάλιστα η  Intrakat έχει τα κεφάλαια για μια τέτοια εξαγορά, λόγω των ισχυρών μετόχων που τη στηρίζουν σε αντίθεση με το σχήμα Wade Adams -Κούτρα που έκαναν πίσω παρά το γεγονός ότι είχαν επιλεγεί από την Ελλάκτωρ ώστε να προχωρήσουν σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την πώληση της κατασκευαστικής δραστηριότητας του ομίλου.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ellaktor_office
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τα 500 εκατ. των εφοπλιστών και η «άσκηση» των Ολλανδών στην Ελλάκτωρ

Η εξαγορά της Άκτωρ επιβεβαιώνει τον σχεδιασμό Μπάκου - Καϋμενάκη να επενδύσουν πάνω από 500 εκατ. στη... στεριά, αλλά και το πλάνο της Reggeborgh να πωλήσει ξεχωριστά τις δραστηριότητες της Ελλάκτωρ, αναδεικνύοντας κρυφές υπεραξίες.