Φώτο: Shutterstock

Ισχυρή αντίδραση στο άνοιγμα του ΧΑ, δυνατές οι τράπεζες

Η αγορά ξαναπιάνει το νήμα της ανόδου, με το Γενικό Δείκτη να κερδίζει 1,30% στο άνοιγμα των συναλλαγών και τις τράπεζες να υπεραποδίδουν.

Με άνοδο της τάξεως του 1,30% αντιδρά σήμερα ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ στη γενική βελτίωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές, μετά την αποκλιμάκωση της έντασης στον Περσικό, ενώ υπεραποδίδουν οι τραπεζικές μετοχές, που δέχθηκαν χθες ισχυρή πίεση από τη μεταβίβαση μεγάλων πακέτων μετοχών Εθνικής και Eurobank με discount.

Η αγορά έχει τις δυνατότητες, όπως εκτιμούν αναλυτές, να ξαναπιάσει το νήμα της ανοδικής κίνησης που είχε αρχίσει στις πρώτες συνεδριάσεις του έτους και πριν επιδεινωθεί το διεθνές κλίμα. Στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης είχε «αναρριχηθεί» στις 926 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο κατά 1,30% και απέχοντας αρκετά από το κλείσιμο της 31ης Δεκεμβρίου 2019 (916,67 μονάδες).

Ο τραπεζικός δείκτης κέρδιζε περίπου 2,50%, καθώς πήραν «ανάσες» οι μετοχές της Εθνικής και της Eurobank, μετά την ισχυρή, χθεσινή πίεση, και ενισχύονταν κατά 2,40% και 3,20%, αντίστοιχα. Η Alpha κέρδιζε 1,70% και η μετοχή της Τρ. Πειραιώς ενισχυόταν περισσότερο από 3%.

Η Coca Cola συμμετέχει στην ανοδική κίνηση, με κέρδη περίπου 0,90%, με θετικό πρόσημο (0,30%) κινείται η μετοχή του ΟΤΕ, ενώ και ο τίτλος της ΔΕΗ σημειώνει άνοδο σχεδόν 3%. Σχεδόν 2% τα κέρδη της Μυτιληναίος, ενώ περισσότερο από 2% κερδίζει ο τίτλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Την ίδια ώρα, στην αγορά ομολόγων, αξιοπρόσεκτη είναι η κάμψη των αποδόσεων, με την απόδοση του 5ετούς να υποχωρεί κάτω από το 0,50% και του 10ετούς χαμηλότερα από 1,40%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο, ανησυχία για τα κρούσματα

Οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής αφενός για την πορεία της πανδημίας, έπειτα από το χθεσινό νέο ρεκόρ κρουσμάτων, αφετέτου για τη Σύνοδο Κορυφής που διεξάγεται αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες.