ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

Τρ. Πειραιώς: Σημαντικοί κίνδυνοι για τις αγορές λόγω πληθωρισμού

Το τμήμα ανάλυσης της Τρ. Πειραιώς διατηρεί αμυντική στάση έναντι των μετοχών, ενώ έχει θετική σύσταση για τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ και ουδέτερη για αυτά της ευρωζώνης.

Την άποψη ότι το 2023 ξεκίνησε με ιδιαίτερα θετικό επενδυτικό κλίμα, σημειώνει σε έκθεσή του ο κ. Ηλίας Λεκκός, Chief Economist, επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς

Όπως τονίζει στο εισαγωγικό σημείωμα του report σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία οι ενδείξεις για την παγκόσμια οικονομία παραμένουν δυνατές. Ωστόσο οι αναλυτές της Τρ. Πειραιώς θεωρούν ότι υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι απογοήτευσης τόσο σε σχέση με την πορεία του πληθωρισμού όσο και της ανάπτυξης. Κατά συνέπεια:

Διατηρούν τον αμυντικό προσανατολισμό στις μετοχές, κυρίως λόγω της πιθανότητας ύφεσης το επόμενο διάστημα και λόγω αποτιμήσεων. Στις ΗΠΑ, διατηρούν ήπια αρνητική άποψη και την προτίμηση  στον κλάδο της ενέργειας, της υγείας και στην μικρή κεφαλαιοποίηση έναντι της μεγάλης. Επίσης αναβαθμίζονται οι εκτιμήσεις για τις εταιρίες τεχνολογίας έναντι των “Value” εταιριών. Για την Ευρωζώνη, η στάση αναβαθμίζεται σε ήπια αρνητική και προτιμούμε τον κλάδο της ενέργειας και των χρηματοοικονομικών (κυρίως τράπεζες). Στον υπόλοιπο κόσμο η άποψη για το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ήπια αρνητική όπως και για την Ιαπωνία ενώ διατηρούν την ουδέτερη άποψη για τις Αναδυόμενες Αγορές όπως και για την Κίνα.

Στα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ η άποψή αναβαθμίζεται σε ήπια θετική, και της Ευρωζώνης παραμένει ουδέτερη. Στα εταιρικά ομόλογα αναβαθμίζουν την άποψη σε ουδέτερη για τα Επενδυτικής Διαβάθμισης των ΗΠΑ (IG) και υποβαθμίζεται για αυτά της Ευρωζώνης σε ήπια αρνητική. Τα υψηλής απόδοσης (HY) ΗΠΑ παραμένουν ως είχαν όπως και αυτά των Αναδυόμενων Αγορών, ενώ στα (HY) της Ευρωζώνης αναβαθμίζεται σε ήπια αρνητική. Στα εμπορεύματα, η άποψη παραμένει ουδέτερη, όπως και για τον χρυσό και για το πετρέλαιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Morgan Stanley: Αύξηση τιμών στόχων για τις εγχώριες τραπεζικές μετοχές

Αναβάθμισε σε overweight την μετοχή της ΕΤΕ (τιμή στόχο 7,71 ευρώ) ενώ αλλάζει την σύσταση για την μετοχή της Eurobank σε equal - weight. Η Τρ. Πειραιώς κορυφαία επιλογή του οίκου τιμή στόχος 4,27 ευρώ. Στα 2,11 ευρώ η τιμή στόχος για Alpha Bank.