ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:41:59
Φωτο: Shutterstock

«Πάρτι» τεχνολογικών μετοχών στην αγορά της Ν. Υόρκης 

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street με τις μετοχές τεχνολογίας να οδηγούν το ράλι. Αισιόδοξοι οι επενδυτές καθώς περιμένουν την υπογραφή της πρώτης φάσης της συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας.

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για την υπογραφή της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ - Κίνας την Τετάρτη. Οι τεχνολογικές μετοχές οδήγησαν σήμερα τους δείκτες σε νέα υψηλά. Άλμα για την μετοχή της Tesla στα 612 δολάρια.

Ο Dow Jones κατέγραψε αύξηση 0,28% ή 82 μονάδες στις 28.905, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,62% στις 3.285 μονάδες και ο Nasdaq παρουσίασε άνοδο 1,04% στις 9.273 μονάδες.

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Apple (+2%) και Cisco Systems (+1,7%) αλλά «άλμα» 9,8% (524 δολ.) κατέγραψε η μετοχή της Tesla. Νωρίτερα, αναλυτής αύξησε την τιμή-στόχο της μετοχής στα 612 δολάρια από 385 προηγουμένως. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Tesla σπάει για πρώτη φορά το όριο των 500 δολ., μετά την ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης ότι θα διατηρήσει τις επιδοτήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων και την αναβάθμιση της μετοχής από τον οίκο Oppenheimer.

Σε χαμηλό έτους διολίσθησε ο χρυσός με τους επενδυτές να στρέφουν αλλού την προσοχή τους μετά την αποκλιμακώνεται της έντασης στη Μέση Ανατολή. Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έπεσε κατά 0,6%  στα 1.550,60 δολ. ανά ουγγιά.

Κοντά σε χαμηλό έξι εβδομάδων βρέθηκε η τιμή του πετρελαίου, στην πέμπτη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση. Το αργό διολύσθησε κατά 1,6% στα 58,08 δολ. το βαρέλι. Το brent κατέγραψε πτώση 1,2% στα 64,20 δολ. το βαρέλι.

Κατά 0,2% έναντι του ευρώ υποχώρησε το δολάριο στο 1,1141 δολ. από 1,1122 την προηγούμενη εβδομάδα. Το δολάριο δέχτηκε πιέσεις δέχθηκε μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ. Οι νέες θέσεις εργασίας μη συμπεριλαμβανομένου του αγροτικού τομέα στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν τον Δεκέμβριο σε επίπεδο 145.000, χαμηλότερο του μέσου όρου 2019 (172.000). Οι συνολικές θέσεις εργασίας κατέγραψαν σωρευτικά το 2019 τη μικρότερη αύξηση (2,1 εκατ. θέσεις) από το 2011. 

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 1,84%.

Αυτή την εβδομάδα, όπως σημειώνει το Bloomberg, αναμένεται να κυριαρχήσουν στην ειδησεογραφία οι πρώτες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και η υπογραφή της μερικής εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Σημειώνεται, τέλος, ότι αύριο ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της ΗΠΑ, το λεγόμενο «μπεζ βιβλίο» της Fed με οικονομικές προβλέψεις για τις ΗΠΑ παρουσιάζεται την Τετάρτη, ενώ την Παρασκευή αναμένονται με ενδιαφέρον τα νεότερα στοιχεία για το ΑΕΠ της Κίνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έλον Μασκ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η SpaceX εισέρχεται στη Wall Street – Υποσχέσεις Μασκ για τον Άρη

Ο Έλον Μασκ κήρυξε την ιστορική είσοδο της SpaceX στο Χρηματιστήριο, δηλώνοντας πως στόχος της εταιρείας είναι οι διαστημικές αποστολές σε Άρη και Σελήνη. Η SpaceX στοχεύει να αντλήσει 75 δισ. δολάρια, τριπλάσιο ρεκόρ από τη Saudi Aramco.
Δολάριο ΗΠΑ και αγορά
ΔΙΕΘΝΗ

Οι μετοχές ανεβαίνουν, το πετρέλαιο σε πτώση στις διεθνείς αγορές

Άνοδο σημείωσαν οι μετοχές σε διεθνείς αγορές, ενώ το πετρέλαιο υποχώρησε άνω του 3%, καθώς αναζωπυρώνονται ελπίδες συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν. Οι επενδυτές αναμένουν το ντεμπούτο της SpaceX στη Wall Street.