ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
Πηγή: Shutterstock

Σταθερά σε περιβάλλον ελεγχόμενων ρευστοποιήσεων το Χρηματιστήριο

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% για τον τίτλο της Motor Oil, ενώ πτωτική πορεία ακολουθούν τόσο οι τράπεζες όσο και οι Coca-Cola HBC και ΔΕΗ. Αρκετά μαζεμένη η αξία των συναλλαγών.

Με τη μετοχή της Motor Oil να ξεχωρίζει ανοδικά, διατήρηση των πιέσεων στους τραπεζικούς τίτλους και συνέχεια στην προσεκτική κατοχύρωση κερδών, το ΧΑ κινείται με αρνητικό πρόσημο. 

Παρά την εύλογη διόρθωση των δύο τελευταίων συνεδριάσεων, η οποία κατέφθασε μετά από ένα ισχυρό ανοδικό σερί που οδήγησε τον Γενικό Δείκτη σε νέο υψηλό 9 ετών, η αγορά ετοιμάζεται να κλείσει τόσο τον Μάιο όσο και το α' πεντάμηνο του έτους με διψήφια άνοδο, που για τον μήνα ξεπερνά το 12%, ενώ από την αρχή του έτους φθάνει στο επίπεδο του +31%. 

Αρνητικό παραμένει το κλίμα και στις ευρωπαϊκές αγορές, με ανησυχίες για την πορεία της κινεζικής οικονομίας, αλλά και εν όψει των ψηφοφοριών σε Βουλή των Αντιπροσώπων και Γερουσία για το όριο του αμερικανικού χρέους. Πτώση 0,28% για τον Stoxx 600, ενώ μεγαλύτερες είναι οι πιέσεις για τη γερμανική αγορά με τον DAX να υποχωρεί 0,48%. Ανάλογη είναι η εικόνα και για τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,27%. 

Ο Γενικός Δείκτης στις 13:32 εμφανίζει απώλειες 0,60% στις 1.217,75 μονάδες, το οποίο είναι το μέχρι στιγμής χαμηλό ημέρας, ενώ το υψηλό ήταν στο επίπεδο των 1.226,78 μονάδων (+0,14%). Στα 39,6 εκατ. ευρώ διαμορφώνεται η αξία των συναλλαγών, με σχετική ισορροπία μεταξύ ανοδικών και πτωτικών εκλογών, καθώς οι πρώτες φθάνουν στις 51 και αυτές που κινούνται με απώλειες είναι 59. Πτώση 0,59% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,44% χαμηλότερα. 

Πτωτική πορεία για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος υποχωρεί 0,99%, με τον κλάδο, όμως, να αποτελεί τον σηματωρό της εξαιρετικής πορείας της αγοράς από την αρχή του έτους. Πτώση 0,96% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να υποχωρεί 0,71%, την Εθνική Τράπεζα να κινείται 1,77% χαμηλότερα, την Τρ. Πειραιώς να έχει πτώση 0,14%, ενώ στο +1,74% βρίσκεται η Attica Bank. Σε έκθεσή της η Axia τονίζει ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες διαθέτουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου, ενώ βάσει των τιμών - στόχων που δίνει, αυτά κυμαίνονται μεταξύ 19% και 39%. Από την πλευρά του ο οίκος Moody's αναδεικνύει ένα τρίπτυχο το οποίο αποτελεί τον βατήρα στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η ανοδική πορεία για τον κλάδο. Σε αυτό περιλαμβάνεται η μείωση των NPEs, η αύξηση των καταθέσεων και τα ισχυρότερα βασικά κέρδη. 

Συνεχίζει να ξεχωρίζει η μετοχή της Motor Oil στην υψηλή κεφαλαιοποίηση με κέρδη 1,70%, μετά την ανακοίνωση ιδιαίτερα θετικών μεγεθών για το α' τρίμηνο. Με κέρδη κινούνται Ελλάκτωρ (+0,66%), ΕΛΠΕ (+0,38%), Mytilineos (+0,14%), ενώ άνοδο 0,77% εμφανίζει ο ΟΤΕ, με τον ΟΠΑΠ να ενισχύεται 0,50%. Παραμένει υπό πίεση και απώλειες 1,17% ο τίτλος της Coca-Cola HBC, με τη ΔΕΗ να έχει απώλειες 1,15%. Διευρύνουν τις απώλειές τους οι μετοχές των Lamda και TΕΡΝΑ Ενεργειακή με πτώση 1,32% και 1,29% αντίστοιχα, οι οποίες θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους μετά το κλείσιμο της αγοράς. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεδρίαση - ασανσέρ στο Χρηματιστήριο, πιέσεις στις αγορές λόγω Fed

Έντονη μεταβλητότητα στην αγορά, με συχνές εναλλαγές πρόσημων τόσο για τον Γενικό Δείκτη όσο και για αρκετές μετοχές. Στο επίκεντρο σταθερά οι τράπεζες. Άνω του -1% η πτώση στην Ευρώπη, μετά τις δηλώσεις του Πάουελ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές

«Ολική επαναφορά» τόσο για τον Γενικό Δείκτη όσο και για τον τραπεζικό, καθώς μετά από απώλειες που ξεπέρασαν το -1% έχουν γυρίσει σε θετικό έδαφος. Ξεχωρίζουν οι μετοχές ΟΤΕ και Jumbo. Αυξημένη αξία συναλλαγών.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Προσπάθεια «προστασίας» των 1.200 μονάδων

Στα αρνητικά για την αγορά τόσο η προειδοποίηση της Fed για υψηλά επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα όσο και το ράλι στις τιμές πετρελαίου. Στο επίκεντρο τράπεζες αλλά και εισηγμένες που ανακοινώνουν μεγέθη εξαμήνου.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Μεταβλητότητα στο ΧΑ, «αγνοούν» τις αναβαθμίσεις οι επενδυτές

Συχνές οι εναλλαγές πρόσημων για τον Γενικό Δείκτη, ενώ ξεχωρίζει η μετοχή του ΟΤΕ με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ πτωτικά κινείται ο τραπεζικός δείκτης, παρά τις νέες θετικές εκθέσεις για τον κλάδο.