ΓΔ: 1200.04 -0.02% Τζίρος: 108.52 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Ρευστοποιήσεις κερδών σε blue chips, συνεχίζουν ανοδικά οι τράπεζες

Σταθερό το προβάδισμα των τραπεζικών μετοχών, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται άνω του 1%, ενώ ανάλογη πορεία ακολουθεί και η μετοχή του ΟΤΕ.

Αντιστροφή τάσεων στην εγχώρια αγορά, με τους επενδυτές να προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών σε αρκετές μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον τραπεζικό κλάδο, όμως, να συνεχίζουν να κινούνται με θετικό πρόσημο, αν και έχουν και αυτές «μαζέψει» σημαντικό μέρος των κερδών τους. 

Σταθερά με θετικό πρόσημο κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, λόγω της ψήφισης της συμφωνίας για την αύξηση του ορίου του αμερικανικού κέρδους αλλά και της υποχώρησης του πληθωρισμού στην ευρωζώνη, αν και το μήνυμα της Κριστίν Λαγκάρντ παρέμεινε ότι ο πληθωρισμός είναι υψηλός και υπάρχει περιθώριο για νέες αυξήσεις επιτοκίων. Κέρδη 0,63% για τον Stoxx 600, με τον DAX να ενισχύεται 0,95%. Πιο περιορισμένη η κίνηση στα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να κινείται 0,13% υψηλότερα. 

Ο Γενικός Δείκτης λίγο μετά τις 14.30 γύρισε σε αρνητική πορεία καθώς «βγήκαν» πωλητές σε αρκετές μετοχές που και σήμερα είχαν σημαντικά κέρδη, με αποτέλεσμα στις 15:26 να εμφανίζει απώλειες 0,16% στις 1.216,65 μονάδες, ενώ έχει κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 1.25,12 μονάδων (-0,29%) και του υψηλού των 1.231,10 μονάδων (+1,02%). Σε σχετικά καλά επίπεδα η αξία των συναλλαγών, η οποία πάντως έχει την τάση να «φουσκώνει» την τελευταία ώρα της συνεδρίασης στα 67 εκατ. ευρώ, με 43 μετοχές να έχουν κέρδη και 66 να υποχωρούν. Στο +0,03% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να κινείται 0,51% χαμηλότερα. 

Σταθερά σε ανοδική πορεία κινείται ο τραπεζικός δείκτης καθώς ενισχύεται 1,12%, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε να έχει κέρδη που ξεπερνούσαν το 2%. Άνοδος 0,40% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να έχει κέρδη 1,44%, την Εθνική Τράπεζα στο +1,03%, την Τρ. Πειραιώς να κινείται 1,74% υψηλότερα και την Attica Bank να παραμένει αμετάβλητη. Σε νέα της έκθεση η Jefferies προχωρά σε αύξηση των τιμών - στόχων για τις Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τρ. Πειραιώς, ενώ διατηρεί αμετάβλητο αυτόν για την Alpha Bank, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσουν να επωφελούνται από την καλή πορεία της οικονομίας, του τουρισμού αλλά και της αναμονής ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας για την Ελλάδα. 

Αντιστροφή τάσεων και επικράτηση των πτωτικών μετοχών στα blue chips, καθώς πέραν των τραπεζών με θετικό πρόσημο συνεχίζει να κινείται ο ΟΤΕ με κέρδη 1,05%, ενώ ήπια κέρδη 0,18% εμφανίζει η Coca-Cola HBC. Απώλειες 0,81% για τον ΟΠΑΠ, ενώ η ΔΕΗ υποχωρεί 1,46%. Άνω του 2% η πτώση για τη Mytilineos, παρά το ότι η εταιρεία ανακοίνωσε επένδυση - ρεκόρ στον Καναδά, ενώ ο επικεφαλής της στη σημερινή ΓΣ των μετόχων εκτίμησε ότι τα EBITDA θα διαμορφωθούν άνω του 1 δισ. ευρώ το 2023 και η συνέλευση προχώρησε στην έγκριση της πρότασης για μέρισμα 1,23 ευρώ ανά μετοχή. . 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Συνεδρίαση - ασανσέρ στο Χρηματιστήριο, πιέσεις στις αγορές λόγω Fed

Έντονη μεταβλητότητα στην αγορά, με συχνές εναλλαγές πρόσημων τόσο για τον Γενικό Δείκτη όσο και για αρκετές μετοχές. Στο επίκεντρο σταθερά οι τράπεζες. Άνω του -1% η πτώση στην Ευρώπη, μετά τις δηλώσεις του Πάουελ.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές

«Ολική επαναφορά» τόσο για τον Γενικό Δείκτη όσο και για τον τραπεζικό, καθώς μετά από απώλειες που ξεπέρασαν το -1% έχουν γυρίσει σε θετικό έδαφος. Ξεχωρίζουν οι μετοχές ΟΤΕ και Jumbo. Αυξημένη αξία συναλλαγών.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Προσπάθεια «προστασίας» των 1.200 μονάδων

Στα αρνητικά για την αγορά τόσο η προειδοποίηση της Fed για υψηλά επιτόκια για μεγάλο χρονικό διάστημα όσο και το ράλι στις τιμές πετρελαίου. Στο επίκεντρο τράπεζες αλλά και εισηγμένες που ανακοινώνουν μεγέθη εξαμήνου.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Μεταβλητότητα στο ΧΑ, «αγνοούν» τις αναβαθμίσεις οι επενδυτές

Συχνές οι εναλλαγές πρόσημων για τον Γενικό Δείκτη, ενώ ξεχωρίζει η μετοχή του ΟΤΕ με κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ πτωτικά κινείται ο τραπεζικός δείκτης, παρά τις νέες θετικές εκθέσεις για τον κλάδο.