Φωτο: Shuttersotck

Νέα κέρδη και ρεκόρ για τη Wall Street, αμείωτο το επενδυτικό ενδιαφέρον

Τα ισχυρά εταιρικά κέρδη, τα θετικά οικονομικά μεγέθη στις ΗΠΑ και η ανθεκτικότητα της κινεζικής οικονομίας τροφοδοτούν το ράλι των τιμών των μετοχών στη Wall Street.

Νέα ώθηση στη Wall Street δίνουν τα ισχυρά εταιρική κέρδη, τα θετικά οικονομικά στοιχεία αλλά και η κατάσταση της Κινεζικής οικονομίας, παρά την επιβράδυνση των ρυθμών των ρυθμών οικονομικής ανάπτυξης.

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στην αμερικανική αγορά σημειώνουν νέα άνοδο και νέα ιστορικά ρεκόρ. Συγκεκριμένα ο DOW Jones, στις 18.45, διαμορφώνεται στις 29,332.29 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0.12%, ο δείκτης S&P 500 βρίσκεται στις 3,323 μονάδες ενισχυμένος κατά 0.19% ενώ ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης Nasdaq ανέρχεται στις 9,358.91 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0.02%.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας αν και επιβραδύνθηκε στο 6,1%, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 29 ετών, από 6,6% το 2018 ωστόσο αξιολογείται θετικά δεδομένης της πίεσης που προκαλούν οι δασμοί που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Τράμπ. Όπως σημειώνουν αναλυτές η ανθεκτικότητα της κινεζικής οικονομίας στους δασμούς, αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για τους επενδυτές.

Παράλληλα η οικοδομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ ανήλθε τον περασμένο Δεκέμβριο στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων 13ετών ενώ την αισιοδοξία της αγοράς ενίσχυσαν περαιτέρω τα ισχυρά εταιρικά κέρδη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ