Φωτο: Shutterstock

«Χτύπησαν» την Wall Street οι φόβοι για τον ιό από την Κίνα

Με πτώση έκλεισε το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα εν μέσω ανησυχιών για το κρούσμα κοροναϊού στο Σιάτλ. Απώλειες για χρυσό και πετρέλαιο. Οριακά ενισχύθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ.

Με «φόβο» αντέδρασε η Wall Street στην είδηση ότι οι αρχές εντόπισαν κρούσμα του νέου κοροναϊού στο Σιάτλ κλείνοντας πτωτικά τη σημερινή συνεδρίαση.  Οι ανησυχίες για έξαρση του κοροναϊού άσκησαν πιέσεις στις διεθνές αγορές, δίνοντας τέλος στο ράλι της αμερικανικής αγοράς των προηγούμενων ημερών.

Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,52% ή 151 μονάδες κλείνοντας στις 29.196, ο S&P υποχώρησε κατά 0,27% στις 3.320 μονάδες και ο Nasdaq έκλεισε στις 9.370 μονάδες με πτώση 0,19%.

Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός σήμερα. Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου κατέγραψε πτώση 2,40 δολ. ή σχεδόν 0,2% στα 1.557,90 δολ. ανά ουγγιά.

Πτωτικά κινήθηκε και το πετρέλαιο με τους επενδυτές να ανησυχούν για την άνοδο των παγκόσμιων αποθεμάτων. Η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας, στην μηνιαία έκθεση για την αγορά που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας αναφέρει περαιτέρω αύξηση της σχιστολιθικής παραγωγής στις ΗΠΑ κατά 22.000 βαρέλια την ημέρα στα 9,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα το Φεβρουάριο. Το αργό παραδόσεως Μαρτίου κατέγραψε πτώση 20 σεντς ή 0,3% διολισθαίνοντας στα 58,38 δολ. το βαρέλι. Το Brent Μαρτίου σημείωσε μείωση 61 σεντς ή 0,9% κλείνοντας στα 64,59 δολ. το βαρέλι.

Το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,1092 δολ. από 1,1095 την προηγούμενη μέρα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έχασε πέντε μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 1,76%.

«Θρίλερ» υπήρξε νωρίτερα με την μετοχή της Boeing η διαπραγμάτευση της οποίας σταμάτησε για μία ολόκληρη ώρα έως ότου η εταιρεία να επιβεβαιώσει ότι δεν αναμένει έγκριση από τις αρχές για  να δώσουν άδεια πτήσης για τα 737 Max.

Παράλληλα οι επενδυτές έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός από όπου ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε με επιβολή δασμών στα εισαγόμενα αυτοκίνητα αν δεν προχωρήσει η εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ