ΓΔ: 1400.61 -1.12% Τζίρος: 124.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Terna Energeiaki, Ananeosimes Piges Energeias, APE
Πηγή: Τέρνα Ενεργειακή

Euroxx: Τιμή - στόχος 22,6 ευρώ για ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με σύσταση αγορά

Προβλέπονται προσθήκες MW ισχύος 1,8 GW μέχρι το τέλος του 2026, με 330 MW να έχουν ήδη τεθεί σε πλήρη λειτουργία στο τέλος του 3ου τριμήνου του 2022 λόγω της πλήρους ηλεκτροδότησης του αιολικού έργου του Καφηρέα.

Εκ νέου ξεκινά την κάλυψη για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η Euroxx, δίνοντας σύσταση «αγορά» και τιμή – στόχο τα 22,6 ευρώ, δηλαδή με περιθώριο ανόδου 29% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα. 

Όπως αναφέρει στην έκθεσή της παρά το περσινό ράλι το ανώτερο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ μαζί με τους επιθετικούς στόχους δυναμικότητας και το σταθερό ιστορικό δεν έχουν αποτυπωθεί πλήρως από την αγορά, καθιστώντας την Τέρνα Ενεργειακή κατάλληλο υποψήφιο για να «παίξει» στη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια. Σημειώνεται ότι η πρόσφατη διόρθωση της τιμής της μετοχής αποτελεί ελκυστικό σημείο εισόδου για τους επενδυτές που αναζητούν πράσινη έκθεση. 

Η εγκατεστημένη δυναμικότητα θα αυξηθεί κατά 1,8 GW έως το 2026. Με 905 MW εγκατεστημένη σήμερα, αναμένεται ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα αυξήσει σημαντικά την εγκατεστημένη δυναμικότητα MW ΑΠΕ σε πολλαπλές τεχνολογίες. Προβλέπονται προσθήκες MW ισχύος 1,8 GW μέχρι το τέλος του 2026, με 330 MW να έχουν ήδη τεθεί σε πλήρη λειτουργία στο τέλος του 3ου τριμήνου του 2022 λόγω της πλήρους ηλεκτροδότησης του αιολικού έργου του Καφηρέα. Παράλλληλα η εταιρεία θα αποκτήσει σημαντική έκθεση στην Υδροηλεκτρική Ενέργεια Αντλητικής Αποθήκευσης (ΥΑΑ) με την προσθήκη 730 MW, ενώ αναμένεται επίσης έκθεση στην ηλιακή ενέργεια 510 MW, με τις δύο τεχνολογίες να λειτουργούν μέχρι το τέλος του 2026. 

Με οριακή έκθεση στις διακυμάνσεις της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και με εξασφαλισμένο PPA σε ισχύ, η εταιρεία προσφέρει σαφή ορατότητα στις επαναλαμβανόμενες λειτουργικές ταμειακές ροές, τις οποίες εκτιμούμε ότι θα είναι κατά μέσο όρο 195 εκατ. ευρώ ετησίως το 2023E-2025. Η συνεχής απομόχλευση ανοίγει το δρόμο για τη χρηματοδότηση των επερχόμενων έργων, ενώ η ταμειακή επιχορήγηση ύψους 250 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την αντλησιοταμίευση υδροηλεκτρικής ενέργειας (PSH) και την επιλεξιμότητα RRF μετριάζει την πίεση από τα υψηλότερα επιτόκια στις επερχόμενες επενδύσεις. 

Οι εκτιμήσεις της Euroxx για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ