ΓΔ: 894.3 0.00% Τζίρος: 58.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ανεβάζει στα 15,8 ευρώ την τιμή στόχο η Euroxx

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση overweight για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, καθώς η εταιρεία θέτει στόχο τη μεγάλη αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος τα επόμενα χρόνια.

Αναβαθμίζει την τιμή στόχο και διατηρεί την σύσταση overweight για την μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή η χρηματιστηριακή Euroxx. Με την εταιρεία να βρίσκεται καθ’ οδόν για να έχει εγκατεστημένη ισχύ 1.850 MW μέχρι το τέλος του 2022, η χρηματιστηριακή ανεβάζει την τιμή στόχο για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στα 15,8 ευρώ από 12 ευρώ που ήταν. Η χρηματιστηριακή, στην έκθεση της χαρακτηρίζει τη μετοχή, ελκυστική περίπτωση επένδυσης που επηρεάστηκε ελάχιστα από την πανδημία του κορονοϊού.

Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μετά την πώληση του αιολικού πάρκου «Mountain Air» στο Άινταχο, ισχύος 138 MW τον Ιούλιο του 2020, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει πλέον συνολική ισχύ 1.373 MW (1,204MW αιολική, 18MWυδροηλεκτρική, 9MW ηλιακή/PV and 1MW βιομάζα).

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει τριπλασιάσει την εγκατεστημένη ισχύ της από το 2012 που ήταν 499 MW, εγκαίρως και εντός προϋπολογισμού. Αναμένεται πως η εγκατεστημένη ισχύς της εταιρείας θα φτάσει τα 1.850 MW μέχρι το τέλος του 2022 με 477 MW νέες προσθήκες, ενώ η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει ανεβάσει τους στόχους της να έχει στα επόμενα 5 χρόνια 2,8GW.

Σύμφωνα με την Euroxx, η χρηματοδότηση για την περίοδο 2020-2022 ύψους 830 εκατ. ευρώ είναι ως επί το πλείστο εξασφαλισμένη, καθώς ενισχύθηκε και από την πώληση στο Άινταχο καθώς και από έσοδα άνω των 68,5 εκατ. ευρώ, μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, αξιοποιώντας τη διαδικασία της συλλογής δεσμευτικών προσφορών από θεσμικούς επενδυτές.

Παράλληλα, διατηρούνται και οι θετικές προβλέψεις πως θα διατηρηθεί το ισχυρό μομέντουμ κερδών. Η Euroxx σημειώνει πως σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις, αναμένεται να υπάρξει αύξηση των πωλήσεων, των ΕΒΙΤDA και των κερδών ανά μετοχή κατά ένα μέσο 11,5%, 13% και 14% αντίστοιχα την περίοδο 2019-2022. Παράλληλα, εκτιμά ότι η εταιρία θα διατηρήσει τη γενναιόδωρη πολιτική μερισμάτων, με τη συνολική μερισματική απόδοση ως το 2022 να εκτιμάται μεταξύ 3,4% και 4,1%.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, οι ελληνικοί στόχοι για το 2030, την απολιγνιτοποίηση  και τον εξορθολογισμό των ΑΠΕ μπορούν να δώσουν ώθηση ώστε να «ξεκλειδώσουν» σημαντικές επενδύσεις στον τομέα. Η Ελλάδα θα ευεργετηθεί επίσης από την χρηματοδότηση του Πράσινου Σχεδίου Ανάκαμψης που στοχεύει να στηρίξει χώρες που βασίζονταν στον λιγνίτη.

Με άνοδο 47% από την αρχή του έτους, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι το blue chip με τις καλύτερες επιδόσεις στην ελληνική αγορά που σημειώνει πτώση 33%, υπεραποδίδοντας κατά 79% έναντι της αγοράς. Κάτι που αποδεικνύει, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή, τα ισχυρά θεμέλια και διοίκηση της εταιρείας που συνεχίζει να επεκτείνει το portfolio της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και εκπληρώνει τους στόχους της.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τέρνα Ενεργειακή: Μειοδότησε για τη μετατροπή του Αη Στράτη σε «πράσινο νησί»

Το έργο αφορά τη λειτουργία ενός Υβριδικού Σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ και ενός ολοκληρωμένου συστήματος τηλεθέρμανσης για τον οικισμό. Στα 7,7 εκατ. ο προϋπολογισμός του έργου.