ΓΔ: 1420.4 1.99% Τζίρος: 92.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Τράπεζα Πειραιώς

Στον MSCI Greece εντάσσεται η Τρ. Πειραιώς, εκτός δείκτη η Τέρνα Ενεργειακή

Ανακοινώθηκε η εξαμηνιαία αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI Standard Greece. Εισροές 166 εκατ. δολαρίων εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθούν στη μετοχή της Τρ. Πειραιώς λόγω της ένταξης στον δείκτη.

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις για thn ένταξη της μετοχής της Τράπεζας Πειραιώς στον δείκτη MSCI Standard Greece καθώς όπως ανακοινώθηκε από τον διεθνή οίκο κατά την εξαμηνιαία αναθεώρηση του δείκτη η μετοχή της Τρ. Πειραιώς αναβαθμίζεται και εντάσσεται στον δείκτη καθώς πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις. Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα η μετοχή της τράπεζας συμμετείχε στον δείκτη small cap. 

Εκτός δείκτη MSCI Standard Greece τέθηκε η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή.

Όπως εκτιμούν οι αναλυτές της Morgan Stanley η ένταξη της Τρ. Πειραιώς στον MSCI Standard Greece αναμένεται να προσελκύσει από παθητικά κεφαλαία (τα οποία παρακολουθούν πιστά τους δείκτες) εισροές ύψους περίπου 166 εκατ. δολαρίων που αντιστοιχούν σε συναλλαγές 13 ημερών (ημέρες συναλλαγών βάσει των μέσων συναλλαγών).

Βάσει των στοιχείων πριν την αναθεώρηση που ανακοινώθηκε σήμερα στον MSCI Standard Greece μετέχουν δέκα μετοχές: Eurobank με ποσοστό συμμετοχής 14,31%, Mytilineos με 14,08%, Alpha Bank μεο 12,67%, Εθνική Τράπεζα με 11,92%, Jumbo με 10,89%, ΟΠΑΠ με 10,09%, ΟΤΕ με 9,72%, ΔΕΗ με ποσοστό 7,85%, η Motor Oil με 5,31% και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με 3,16%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Τρ. Πειραιώς: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η επιτυχία του placement με προσφορές 14 δισ.

Στα 14 δισ. ανήλθαν οι προσφορές για το διεθνές βιβλίο ενώ από την Ελλάδα οι προσφορές ήταν της τάξεως των 1 δισ. ευρώ. Στα 4 ευρώ η τιμή διάθεσης. Αύριο Πέμπτη η κατανομή των μετοχών.