ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Πηγή: Shutterstock

Ανακάμπτουν οι τραπεζικές μετοχές, σταθεροποίηση για τον Γεν. Δείκτη

Ισχυρή ανοδική αντίδραση με κέρδη που ξεπερνούν το 2% για την Εθνική Τράπεζα, ενώ πλησίον του +2% κινείται και ο κλαδικός δείκτης. Έντονη κινητικότητα στην Optima bank, με αυξημένη αξία συναλλαγών.

Τον τραπεζοκεντρικό του χαρακτήρα αποδεικνύει και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών με την αρκετά έντονη, όμως, μεταβλητότητα για τον Γενικό Δείκτη να παραμένει, ενώ βελτιωμένο είναι το κλίμα και στις διεθνείς αγορές. 

Μετά την υποχώρηση σε νέα χαμηλό άνω των έξι μηνών οι ευρωπαϊκοί δείκτες ανακάμπτουν, με τον Stoxx 600 να ενισχύεται 0,36% και τον DAX να έχει κέρδη 0,16%, ενώ ήπια θετική κίνηση ακολουθούν και τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να ενισχύεται 0,02%. Παραμένει σε κλοιό πιέσεων η αγορά κρατικών ομολόγων, με το sell off να συνεχίζεται και τις αποδόσεις αμερικανικού και γερμανικού 10ετούς να διαμορφώνονται σε πολυετή υψηλά. Ανοδικά κινείται η απόδοση και για το ελληνικό 10ετές φθάνοντας ενδοσυνεδριακά έως και το 4,5%. 

Ο Γενικός Δείκτης στο ΧΑ συνεχίζει να εμφανίζει αρκετά συχνή εναλλαγή πρόσημων, με πωλητές και αγοραστές να παραμένουν σε θέση μάχης, έχοντας κινηθεί μεταξύ του χαμηλού των 1.157,24 μονάδων (-0,96%) και του υψηλού των 1.173,91 μονάδων (+0,41%), ενώ στις 13:53 εμφανίζει κέρδη 0,08% στις 1.169,43 μονάδες. Αυξημένη η αξία των συναλλαγών σε σχέση με προηγούμενες συνεδριάσεις φθάνοντας στα 52,3 εκατ. ευρώ, με βοήθεια και από το υψηλό ενδιαφέρον για τη μετοχή της Optima bank. Στο +0,39% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να υποχωρεί οριακά κατά 0,05%. 

Την ανιούσα ακολουθεί ο τραπεζικός δείκτης, μετά από αρκετή μεταβλητότητα στις πρώτες ώρες της σημερινής συνεδρίασης, εμφανίζοντας κέρδη 1,98%. Άνοδος 1,74% για την Alpha Bank, με τη Eurobank να ενισχύεται 1,57%, την Εθνική Τράπεζα να έχει κέρδη 2,87% και την Τράπεζα Πειραιώς να κινείται 1,78% υψηλότερα. 

Απόλυτα φυσιολογική η έντονη κινητικότητα για τη μετοχή της Optima bank, στο ντεμπούτο της διαπραγμάτευσής της στο ΧΑ, με τη μετοχή να ξεκινά έντονα πτωτικά τη συνεδρίαση καταγράφοντας απώλειες που ξεπέρασαν το 4%, ενώ πλέον υποχωρεί οριακά κατά 0,07% στα 7,195 ευρώ, με την αξία των συναλλαγών να είναι ιδιαίτερα αυξημένη και να διαμορφώνεται στα 13,6 εκατ. ευρώ. 

Κέρδη που ξεπερνούν το 1% για τους τίτλους των ΔΕΗ και του ΟΤΕ, με σταθεροποίηση γι' αυτόν του ΟΠΑΠ, ενώ απώλειες 0,28% εμφανίζει η Coca-Cola HBC. Παραμένει υπό πίεση η Mytilineos με πτώση 2,13%, ενώ διατηρούνται σε πτωτική πορεία τόσο η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο -1,54%, όσο και η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με πτώση 2,19%. 

Σε ό,τι αφορά την τέλεια καταιγίδα στις ομολογιακές αγορές αυτή έχει πολλαπλές συνέπειες, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων αρχίζει να απορροφά χρήματα από τις αγορές. Ο S&P 500 έχει υποχωρήσει κατά περίπου 7,5% από το υψηλό άνω του ενός έτους που κατέκτησε τον Ιούλιο. Οι υψηλότερες αμερικανικές αποδόσεις σημαίνουν επίσης ένα ολοένα και ισχυρότερο δολάριο, συσσωρεύοντας πιέσεις σε άλλα νομίσματα, ιδίως στο ιαπωνικό γεν.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Συνεχίζεται η πίεση στον Γενικό Δείκτη, συμπόρευση με την Ευρώπη

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση -0,72%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό -0,63%, οριακά αρνητική η πορεία του τραπεζικού δείκτη που σημειώνει πτώση 0,03%. 
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέζεται σήμερα ο Γενικός Δείκτης, αναμονή αποφάσεων για το ρεύμα

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,33%, ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,67% στις 1.282,69 μονάδες.