ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
Φωτο: Shutterstock

ΧΑ πριν το άνοιγμα: Στάση αναμονής με το βλέμμα στις διεθνείς αγορές

Με το βλέμμα στραμμένο στις ΗΠΑ και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας οι επενδυτές, ενώ στο επίκεντρο η Eurobank, καθώς ολοκληρώνεται σήμερα η διαγωνιστική διαδικασία του ΤΧΣ.

Το βλέμμα στις ΗΠΑ έχει στραμμένο η διεθνής επενδυτική κοινότητα εν αναμονή των στοιχείων για την ανεργία που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις κινήσεις της Fed στο επόμενο διάστημα και ανάλογα με το εάν ικανοποιήσουν ή όχι τους αναλυτές θα δώσουν τον τόνο και στις αγορές. 

Η έκθεση για την απασχόληση τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, που δημοσιεύεται σήμερα, στις 17.30 ώρα Ελλάδος, χαρακτηρίζεται από πολλούς αναλυτές ως η κρισιμότερη αυτής της χρονιάς. Σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη για τις νέες θέσεις εργασίας, τον αριθμό που συγκεντρώνει όλη την προσοχή των αγορών, η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 170.000 θέσεις εργασίας. Εκτιμάται, επίσης, ότι ο ρυθμός αύξησης των αμοιβών παρέμεινε χαμηλός, κοντά στο μηδέν και το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε από το 3,8% στο 3,7%.

Η στάση αναμονής των επενδυτών καταγράφεται και στα futures των ευρωπαϊκών αγορών όπου σημειώνονται ήπιες μεταβολές, με τον DAX να υποχωρεί μόλις 0,03%, ενώ στο +0,02% κινείται ο CAC 40, με τον FTSE 100 να έχει κέρδη 0,2%. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 στο -0,11%. 

Στη χθεσινή συνεδρίαση η αμερικανική αγορά κινήθηκε σταθεροποιητικά με τον Dow Jones να υποχωρεί 0,03% στις 33.119,57 μονάδες, τον Nasdaq να αποδυναμώνεται 0,36% στις 14.723,22 μονάδες, ενώ απώλειες 0,13% εμφάνισε ο S&P 500 στις 4.258,19 μονάδες. 

Στην εγχώρια αγορά οι τραπεζικές μετοχές παραμένουν στο επίκεντρο με αυτήν της Eurobank να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς σήμερα εκπνέει η προθεσμία της fast track διαγωνιστικής διαδικασίας του ΤΧΣ για την αναζήτηση καλύτερης τιμής από αυτή που κατέθεσε η Eurobank για την απόκτηση των μετοχών της, που βρίσκονται στον έλεγχο του Ταμείου. Η Eurobank προσέφερε 1,8 ευρώ ανά μετοχή για την απόκτηση του 1,4% των μετοχών του ΤΧΣ, τιμή κατά 23% υψηλότερη της τρέχουσας τιμής της τράπεζας (1,46 ευρώ). 

«Για σήμερα αναμένουμε μια νευρική συνεδρίαση με δυνητικά θετικό άνοιγμα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ», σημειώνει στο προσυνεδριακό της σχόλιο η Eurobank Equities.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ