ΓΔ: 875.47 1.86% Τζίρος: 38.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση κερδών για το 62% των εταιρειών στα χρηματιστήρια Σεντζέν και Σαγκάης το 2019

Συνολικά 141 εταιρείες θα μοιράσουν καθαρά κέρδη στους μετόχους τους για το 2019, τα οποία και θα ξεπερνούν το 1 δισ. γουάν (περίπου 145,2 εκατ. δολάρια) σύμφωνα με την εκτίμηση της China Securities Journal.

Οι 1.814 εταιρείες, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στα χρηματιστήρια της Σεντζέν και της Σαγκάης ανακοίνωσαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα με 1.116 από αυτές ή ποσοστό 62% να αναμένουν αύξηση των κερδών τους για το 2019 (China Securities Journal).

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα τα θετικά αποτελέσματα στα μεικτά κέρδη αποδίδονται στην αύξηση των λειτουργικών εσόδων, αλλά και στη δυναμική πορεία των εταιριών κατά την προηγούμενη χρονιά.

Συνολικά 141 εταιρείες θα μοιράσουν καθαρά κέρδη στους μετόχους τους για το 2019, τα οποία και θα ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο γουάν (περίπου 145,2 εκατομμύρια δολάρια) σύμφωνα με την εκτίμηση της ίδιας εφημερίδας.

Αύξηση 20% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο χρηματιστήριο (NEEQ) για το 2019

Οι νέες εταιρίες στον πίνακα του χρηματιστηρίου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (NEEQ) που είναι γνωστό κι ως ο “τρίτος πίνακας” ανέφεραν αύξηση περίπου 20% στα καθαρά τους κέρδη για το 2019, σύμφωνα με το χρηματιστήριο.

Περίπου 249 νέες εταιρίες εισήλθαν στο χρηματιστήριο κατά την προηγούμενη χρονιά, με τα καθαρά τους κέρδη να αυξάνονται κατά 19,8% με ταχύτερο ρυθμό από τα τρία προηγούμενα χρόνια.

Το αναφερόμενο χρηματιστήριο ιδρύθηκε το 2013, ως το τρίτο χρηματιστήριο στην Κίνα, μετά τα χρηματιστήρια στη Σαγκάη και στη Σεντζέν, ενώ σε αυτό εισέρχονται νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ως αντικείμενα τις καινοτομικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και την τεχνολογία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΓΟΡΕΣ

Παρεμβαίνει το Πεκίνο για να φρενάρει το ράλι στο Χρηματιστήριο

Με την αξία των μετοχών να έχει εκτοξευτεί κατά 1 τρισ. δολάρια το τελευταίο διάστημα, η κινεζική κυβέρνηση προχωρά σε πωλήσεις μέσω κρατικών χαρτοφυλακίων για να αποφευχθεί επανάληψη των γεγονότων του 2015.
ΑΓΟΡΕΣ

Ανθεί η αγορά εταιρικών ομολόγων παρέχοντας στήριξη στις επιχειρήσεις

Οι επιτυχημένες εκδόσεις των συγκεκριμένων ομολόγων, καταδεικνύουν επίσης και τις μεγάλες δυνατότητες της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς και τη συμβολή της στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας μας.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

«Μαύρα σύννεφα» στις διεθνείς αγορές προκαλεί η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη

Η πιθανότητα η παγκόσμια οικονομία να βυθιστεί σε ύφεση πλησιάζει το 50% καθώς οι κεντρικές τράπεζες συσφίγγουν τη νομισματική πολιτική και η ζήτηση για αγαθά αποδυναμώνεται, σημειώνει η Citigroup.
Xrimatistirio, Markets, Stocks, Metoxes
ΑΓΟΡΕΣ

Η ενεργοποίηση αγοραστών στο ΧΑ και τα blue chips που αντέχουν

Η ανοδική αντίδραση των διεθνών αγορών, αλλά και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τις οποίες απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές, έδωσαν «ανάσα» στην αγορά. Το ερώτημα είναι εάν έχει δει τα χαμηλά της.
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του πρώτου εξαμήνου 2022

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης έκλεισε το πρώτο εξάμηνο με πτώση 9,28% στις 810,42 μονάδες, ενώ λίγες ημέρες πριν την έναρξη του πολέμου κατέγραφε την υψηλότερη τιμή στις 971,09 μονάδες για να υποχωρήσει έως τα χαμηλά 789,66 μονάδων, αρχές Μαρτίου.