ΓΔ: 1458.52 0.43% Τζίρος: 74.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
Φωτο: Shutterstock

Ανοδική πορεία για το Χρηματιστήριο, ώθηση από δεικτοβαρείς τίτλους

Κέρδη που ξεπερνούν το 2% για τη μετοχή της Eurobank, ενώ άνω του +1% κινούνται οι τίτλοι των Εθνικής Τράπεζας, Coca-Cola HBC και ΟΤΕ. Παραμένει σε «χαμηλή πτήση» η αξία των συναλλαγών.

Με θετικό πρόσημο αλλά με ξεκάθαρη τη διάθεση των επενδυτών να είναι πολύ προσεκτικοί κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, εμφανίζοντας εικόνα καλύτερη των ευρωπαϊκών αγορών, αν και σε αυτές η επιφυλακτικότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό, με τον DAX να ενισχύεται οριακά κατά 0,03%, ενώ αντίθετα σε πτωτική πορεία κινούνται τα futures της Wall Street, με τον S&P 500 να υποχωρεί 0,26%. 

Ο Γενικός Δείκτης εμφάνισε αρκετά έντονη μεταβλητότητα, καθώς αφού πρώτα υποχώρησε έως και το επίπεδο των 1.163,77 μονάδων (-0,51%), έχει γυρίσει σε θετικό πρόσημο και στις 11:44 εμφανίζει κέρδη 0,69% στις 1.177,85 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και να διαμορφώνεται στα 11,5 εκατ. ευρώ, με 54 μετοχές να κινούνται με θετικό πρόσημο, ενώ 25 εμφανίζουν απώλειες. Κέρδη 0,78% για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τον δείκτη μέσης κεφαλαιοποίησης να εμφανίζει άνοδο 0,18%. 

Ιδιαίτερα καλή η εικόνα για τις τραπεζικές μετοχές, με τον κλαδικό δείκτη να ενισχύεται 1,13%, ενώ την καλύτερη πορεία ακολουθεί η μετοχή της Eurobank με άνοδο 2,69%, ακολουθούμενη από αυτή της Εθνικής Τράπεζας με κέρδη 1,12%, εν αναμονή της τελικής απόφασης του ΤΧΣ για την πώληση του 20% εκ του 40% των μετοχών της τράπεζας που έχει στην κατοχή του, με τον σχεδιασμό του Ταμείου να μην έχει αλλάξει και την όλη διαδικασία να ξεκινά τον επόμενο μήνα. Πτώση 0,12% για την Alpha Bank, αμετάβλητη παραμένει η μετοχή της Τράπεζα Πειραιώς. 

Ώθηση στην αγορά δίνουν οι δεικτοβαρείς τίτλοι των Coca-Cola HBC και ΟΤΕ με κέρδη 1,23% και 1,19% αντίστοιχα, ενώ με θετικό πρόσημο και άνοδο 0,20% κινείται ο ΟΠΑΠ με τη ΔΕΗ να ενισχύεται 0,27%. Κέρδη που ξεπερνούν το +2% για τη μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, ενώ άνοδο που ξεπερνά το +1% εμφανίζουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ, Cenergy και ElvalHalcor.

Η κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή αποτελεί αιτία για το ότι η επικείμενη αξιολόγηση της Standard & Poor's την Παρασκευή περνά, έως ένα βαθμό, σε δεύτερη μοίρα για τους αναλυτές. Το νέο ράλι στο πετρέλαιο επαναφέρει στο προσκήνιο τους φόβους για αντιστροφή των τάσεων για τον πληθωρισμό και αλλαγές στις διαθέσεις των κεντρικών τραπεζών σε ό,τι αφορά τα επιτόκια. Πάντως ο διοικητής της ΤτΕ, κ. Γ. Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στους «Financila Times» τονίζει ότι αυτή ακριβώς η εξέλιξη του πολέμου θα πρέπει να οδηγήσει σε αυτοσυγκράτηση την ΕΚΤ και η διοίκησή της να μην παρασυρθεί σε κάποια «σπασμωδική αντίδραση» αναφορικά με τα επιτόκια. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets, bonds, omologa
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά συνεχίζει ο Γενικός Δείκτης με στήριξη από τράπεζες, Motor Oil

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 73,13 εκατ. ευρώ, καθώς παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα σήμερα σε συναλλαγές σε πακέτα. Έχουν περάσει μέχρι στιγμής 16 πακέτα αξίας 23,6 εκατ., τα μεγαλύτερα στην Εθνική.
Agores, Metoxes, Stocks, Xrimatistiria, Markets
ΑΓΟΡΕΣ

Ανοδικά το ΧΑ με ώθηση από τη Scope, αύξηση συναλλαγών λόγω πακέτων

Με ώθηση από την αναβάθμιση προοπτικών από τη Scope, ο Δείκτης προσεγγίζει πάλι τις 1.460 μονάδες. Μεγάλου ύψους συναλλαγές σε πακέτα, οι σημαντικότερες στη μετοχή της ΕΤΕ. Ανακάμπτει η Motor Oil μετά τις πιέσεις.
Metoxes, Agores, Xrimatistirio, Stocks
ΑΓΟΡΕΣ

Υποτονικές κινήσεις στην αγορά που διατηρεί επαφή με τις 1.450 μονάδες

Δεν καταφέρνει ο Δείκτης να ακολουθήσει τον βηματισμό των ευρωπαϊκών αγορών. Κέρδη άνω του 1% από ΤΙΤΑΝ και Coca Cola HBC στηρίζουν τον Γενικό Δείκτη που επιβραδύνει από το «βαρίδι» της Εθνικής που υποχωρεί 1,5%.