Φώτο: Shutterstock

Η G7 θα συντονίσει τις ενέργειές της για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Οι υπουργοί της Ομάδας G7 συμφώνησαν να συντονίσουν την προσέγγιση που ακολουθούν οι χώρες τους για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, τις προφυλάξεις, την έρευνα και τη συνεργασία τους με τον ΠΟΥ, την ΕΕ και την Κίνα.

Οι υπουργοί Υγείας της Ομάδας των 7 (G7) πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών συμφώνησαν σήμερα να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την αντιμετώπιση της επιδημίας του νέου κοροναϊού, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας.

Οι υπουργοί συμφώνησαν να συντονίσουν, όσο αυτό είναι εφικτό, την προσέγγιση που ακολουθούν οι χώρες τους όσον αφορά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τις προφυλάξεις που λαμβάνονται, την έρευνα για τον νέο ιό και τη συνεργασία τους με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα.

«Μια κατάλληλη απάντηση στον ιό μπορεί μόνο να συντονιστεί διεθνώς και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επειδή ένας ιός δεν γνωρίζει ούτε από σύνορα ούτε από εθνικότητες», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Γενς Σπαν. Αύριο Τρίτη ο Σπαν θα συναντηθεί με τους ομολόγους του της Βρετανίας και της Γαλλίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ