ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
5G-diktyo-texnologia-tilepikoinwnies-smartphones
Φώτο: Shutterstock

Υποδομές συνδεσιμότητας 5G θα κατασκευαστούν στα σύνορα της Βουλγαρίας

Περισσότερα από 3,36 εκατ. ευρώ έχουν εγκριθεί για την κατασκευή υποδομών 5G κατά μήκος του διασυνοριακού διαδρόμου της Σόφιας με τα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Σερβία. Το δεύτερο έργο (5G SEAGUL) αφορά τη συνδεσιμότητα 5G κατά μήκος του διασυνοριακού διαδρόμου μεταφοράς Βουλγαρίας-Ελλάδας.

Υποδομές συνδεσιμότητας 5G θα κατασκευαστούν κατά μήκος του διευρωπαϊκού διαδρόμου μεταφορών Ανατολή/Ανατολική Μεσόγειο, ανακοίνωσε σήμερα το βουλγαρικό υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility).

Περισσότερα από 3,36 εκατ. ευρώ έχουν εγκριθεί για την κατασκευή υποδομών 5G κατά μήκος του διασυνοριακού διαδρόμου της Σόφιας με τα σύνορα της Βουλγαρίας με τη Σερβία.

Το δεύτερο έργο (5G SEAGUL) αφορά τη συνδεσιμότητα 5G κατά μήκος του διασυνοριακού διαδρόμου μεταφοράς Βουλγαρίας-Ελλάδας. Αυτό θα υλοποιηθεί από μια κοινοπραξία βουλγαρικής και ελληνικών εταιρειών τηλεφωνίας, όπως μεταδίδει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ. Το έργο στοχεύει στην ανάπτυξη και αναβάθμιση του 5G στα δίκτυα μεταφορών των ελληνικών και βουλγαρικών αυτοκινητοδρόμων για την υποστήριξη συνδεδεμένων και αυτοματοποιημένων υπηρεσιών κινητικότητας.

Θα υπάρξει ταχεία διαδικτυακή σύνδεση κατά μήκος 300 χιλιομέτρων αυτοκινητόδρομου στην ελληνική πλευρά και 173 χιλιομέτρων στη βουλγαρική.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου είναι 36 μήνες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Βελιγράδι: Οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας - Σερβίας ενδυναμώνονται

Όπως ανακοίνωσε το Εμπορικό Επιμελητήριο Σερβίας, στο φόρουμ συμμετείχαν 360 επιχειρηματίες από τις δύο χώρες. Από την Ελλάδα συμμετείχαν 76 επιχειρηματίες κυρίως από μεταξύ άλλων τους τομείς της ενέργειας και των κατασκευών.
ΔΙΕΘΝΗ

Άρχισαν οι εργασίες ενεργειακής διασύνδεσης Βουλγαρίας και τη Σερβίας

Ο μήκους 170 χιλιομέτρων αγωγός αερίου θα επιτρέψει τη ροή μη ρωσικού αερίου προς το Βελιγράδι και θα ενισχύσει την ασφάλεια των προμηθειών στη νοτιοανατολική Ευρώπη και αναμένεται να είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του 2023.
ΔΙΕΘΝΗ

Σε λειτουργία την 1η Ιουλίου ο αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ μίλησε σήμερα για τη σημασία της λειτουργίας του συγκεκριμένου αγωγού στη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου. Ποιες οι δυνατότητες αύξησης της χωρητικότητάς του.