ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ενστάσεις από την Κίνα στην COP28 για τη συμφωνία για τα ορυκτά καύσιμα

Ο Σίε Ζένουα, απεσταλμένος του Πεκίνου για το κλίμα, δήλωσε ότι η Κίνα συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες διαπραγματευτικές ομάδες για την εξεύρεση μιας λύσης.

Ότι η τελική συμφωνία της COP28 για τα ορυκτά καύσιμα μπορεί να μην είναι τέλεια, αλλά θα πρέπει να επιτευχθεί με συναίνεση μεταξύ των πλευρών, οι απόψεις των οποίων διαφέρουν ουσιαστικά, δήλωσε σήμερα η Κίνα.

Ο Σίε Ζένουα, απεσταλμένος του Πεκίνου για το κλίμα, δήλωσε ότι η Κίνα συνεργάζεται με όλες τις μεγάλες διαπραγματευτικές ομάδες για την εξεύρεση μιας λύσης. Η γλώσσα που θα συμφωνηθεί για τα ορυκτά καύσιμα, είναι το πιο αμφιλεγόμενο ζήτημα της φετινής συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα.

Ο Ζένουα, περιέγραψε σήμερα τη φετινή διάσκεψη COP28 για το κλίμα ως την πιο δύσκολη της καριέρας του. «Έχω λάβει μέρος σε αυτές τις διαπραγματεύσεις για το κλίμα εδώ και 16 χρόνια, ενώ η πιο καταπιεστική COP, ήταν αυτή της Κοπεγχάγης, καθώς πετύχαμε ένα αποτέλεσμα που "αναγνωρίστηκε”. Η πιο συναρπαστική ήταν η COP του Παρισιού», δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους. «Η πιο δύσκολη είναι η φετινή διάσκεψη. Υπάρχουν τόσα ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να διευθετηθούν», παρατήρησε ο Κινέζος αξιωματούχος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο βήμα για συνεργασία ΗΠΑ - Κίνας για το κλίμα

Παρά τις εντάσεις και τον ανταγωνισμό που υπάρχει ανάμεσα στις δυο χώρες, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπαιντεν θεωρεί πως το κλίμα αποτελεί πεδίο στο οποίο οι δυο δυνάμεις, μπορούν να συνεργαστούν στενά.