ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ολλανδία: Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής βρίσκεται στο «σημαντικό»

Εάν η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε πληροφορίες σχετικά με μια συγκεκριμένη επίθεση που σχεδιάζεται στη χώρα θα αύξανε το επίπεδο απειλής στο πέντε ή «κρίσιμο».

Η πιθανότητα μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην Ολλανδία εντάθηκε τους τελευταίους μήνες, έγινε σήμερα γνωστό από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας, καθώς αύξησε το επίπεδο απειλής για πρώτη φορά από το 2019.

Ο Εθνικός Συντονιστής για την Αντιτρομοκρατία και την Ασφάλεια (NCTV) ανακοίνωσε πως αύξησε το επίπεδο απειλής στη χώρα στο 4 ή «σημαντικό», στην πεντάβαθμη κλίμακα, επικαλούμενος τη σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Οργανώσεις όπως ο ISIS και η Αλ Κάιντα χρησιμοποιούν τον πόλεμο στη Γάζα για να προτρέψουν τους υποστηρικτές τους να διαπράξουν επιθέσεις στη Δύση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Επιθέσεις και συλλήψεις στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο, από τις αρχές Οκτωβρίου, αποτυπώνουν τους κινδύνους που θέτουν ριζοσπαστικοποιημένα άτομα, τα οποία εμπνέονται από τρέχοντα γεγονότα και τρομοκρατικές οργανώσεις».

Εάν η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε πληροφορίες σχετικά με μια συγκεκριμένη επίθεση που σχεδιάζεται στη χώρα θα αύξανε το επίπεδο απειλής στο πέντε ή «κρίσιμο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ απέτρεψε τρομοκρατική ενέργεια από μέλη της Χαμάς στη Τουρκία

Η μεγάλη βόμβα, βάρους περίπου 12 κιλών, κατασχέθηκε από την Σιν Μπετ, ενώ δίπλα βρέθηκαν γραπτές οδηγίες για την πραγματοποίηση της επίθεσης. Άλλα πέντε μέλη της Χαμάς που συμμετείχαν στη συνωμοσία συνελήφθησαν επίσης.
dania-astynomia
ΔΙΕΘΝΗ

Δανία: Συλλήψεις υπόπτων που συνδέονται με τη Χαμάς για τρομοκρατία

«Οι υπηρεσίες της ασφάλειας και της αστυνομίας συνέλαβαν επτά τρομοκράτες που δρούσαν για λογαριασμό της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς, αποτρέποντας μια επίθεση της οποίας στόχος ήταν να σκοτώσει αθώους πολίτες στο ευρωπαϊκό έδαφος», αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ολλανδία κατηγορείται για συνέργεια σε εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

Οργανώσεις για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι η χώρα «συμβάλλει στις μεγάλης κλίμακας και σοβαρές παραβιάσεις του ανθρωπιστικού δικαίου από το Ισραήλ στη Γάζα» επειδή επέτρεψε την εξαγωγή ανταλλακτικών για τα ισραηλινά μαχητικά.
ΔΙΕΘΝΗ

Πλήρη έλεγχο της Γάζας επιδιώκουν να αποκτήσουν οι ισραηλινές δυνάμεις

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι σχεδιάζουν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους την Λωρίδα της Γάζας, ενώ η ένταση κλιμακώνεται και στο νότιο Λίβανο, όπου εξαπέλυσε επιθέσεις κατά των ισραηλινών δυνάμενω η ελεγχόμενη από το Ιράν οργάνωση Χεζμπολάχ.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ αρχίζει την επιχείρηση Iron Swords εναντίον της Χαμάς

«Είμαστε σε κατάσταση πολέμου», δήλωσε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας του Ισραήλ, αναφέροντας ότι έχουν ξεσπάσει μάχες μεταξύ των δυνάμεων της χώρας και αυτών της Χαμάς σε 21 σημεία στα νότια.