ΓΔ: 1446.92 -0.17% Τζίρος: 79.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

ΟΗΕ: Έφτασαν στη Γάζα 750 τόνοι επισιτιστικής βοήθειας

Το κομβόι των 46 φορτηγών, που οργανώθηκε από το WFP και μια ιορδανική ανθρωπιστική μκο, την JHCO, μεταφέρει 750 τόνους επισιτιστικής βοήθειας και χρειάστηκε «εβδομάδες συντονισμού με όλα τα μέρη», αναφέρει η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP) ανακοίνωσε σήμερα ότι έφθασε στη Γάζα αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει 750 τόνους επισιτιστικής βοήθειας, την πρώτη με προέλευση την Ιορδανία αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Το κομβόι των 46 φορτηγών, που οργανώθηκε από το WFP και μια ιορδανική ανθρωπιστική μκο, την JHCO, μεταφέρει 750 τόνους επισιτιστικής βοήθειας και χρειάστηκε «εβδομάδες συντονισμού με όλα τα μέρη», αναφέρει σε μια ανακοίνωση η υπηρεσία του ΟΗΕ. Διήλθε μέσω του συνοριακού περάσματος Κερέμ Σαλόμ.

«Η δημιουργία ενός διαδρόμου διά μέσου της Ιορδανίας θα αυξήσει τη ροή της βοήθειας (...) Αυτό θα μας επιτρέψει να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη βοήθεια και να έχουμε περισσότερα φορτηγά στη διαδρομή», ανεφερε στην ανακοίνωση ο Σάμερ ΑμπντελΤζάμπερ, που εκπροσωπεί το WFP στην Παλαιστίνη.

«Είμαστε ευγνώμονες προς όλους όσοι κατέστησαν αυτό δυνατό. Πρόκειται για ένα υποσχόμενο στάδιο το οποίο, ελπίζουμε, θα μας επιτρέψει πιο σταθερή και μεγαλύτερη πρόσβαση προκειμένου να φθάσουμε σε περισσότερους ανθρώπους στη Γάζα, πιο γρήγορα», πρόσθεσε.

Το Ισραήλ ενέκρινε την περασμένη Παρασκευή την «προσωρινή» προώθηση της βοήθειας στη Γάζα διά μέσου του συνοριακού περάσματός του Κερέμ Σαλόμ, ανοίγοντας με αυτό τον τρόπο μια νέα διαδρομή προώθησης της βοήθειας έπειτα από εβδομάδες πίεσης.

«Η παράδοση τροφίμων από την Ιορδανία προς τη Γάζα διά μέσου του συνοριακού περάσματος Κερέμ Σαλόμ θα αυξήσει την ποσότητα και την ταχύτητα των παραδόσεων τροφίμων στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από λιμό», καταλήγει το WFP.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Αντ. Γκουτέρες: Ο Λίβανος δεν μπορεί να μετατραπεί σε μια ακόμη Γάζα

«Μια βιαστική κίνηση - ένας λάθος υπολογισμός - θα μπορούσε να προκαλέσει μια καταστροφή που ξεπερνά κατά πολύ τη συνοριακή περιοχή, και ειλικρινά, ξεπερνά κάθε φαντασία», είπε ο Γκουτέρες.
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΔΟΕ καταγγέλλει τη μεταχείριση των Παλαιστινίων εργαζομένων από το Ισραήλ

Ο έλεγχος του τρόπου μεταχείρισης των Παλαιστινίων εργαζομένων από το Ισραήλ - που τελεί υπό έλεγχο για δεκαετίες από την υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ - έχει αυξηθεί από τον πόλεμο της 7ης Οκτωβρίου.
ΔΙΕΘΝΗ

Χτύπημα σε σχολείο του ΟΗΕ στη Γάζα με 27 νεκρούς από τον ισραηλινό στρατό

«Μαχητικά αεροσκάφη διεξήγαγαν πλήγμα ακριβείας εναντίον βάσης της Χαμάς εγκατεστημένης στο εσωτερικό σχολείου της UNRWA στην περιοχή Νουσέιρατ», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.
ΔΙΕΘΝΗ

Σφαγή χαρακτηρίζει η Παλαιστινιακή Αρχή το νέο πλήγμα στη Ράφα

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις του παρά την εντολή του ανωτάτου δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών, την περασμένη Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του παρέχει κάποιο περιθώριο για στρατιωτική δράση στη Ράφα.