ΓΔ: 1382.21 -1.31% Τζίρος: 95.35 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:23:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Elvetia, Elbetia
Φωτο: Shutterstock

Ελβετία-Βρετανία: Συμφωνία για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες

Όπως ανέφερε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, η συμφωνία ορόσημο με την Ελβετία, που αφορά την αμοιβαία πρόσβαση στην αγορά για τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρίες στις δύο χώρες, μπορεί να χρησιμεύσει ως μοντέλο για παρόμοιες μελλοντικές συμφωνίες με άλλες χώρες.

Η Βρετανία και η Ελβετία ανακοίνωσαν σήμερα τη σύναψη μιας οικονομικής συμφωνίας μετά το Brexit που θα καταστήσει δυνατή, όπως δηλώνουν, τη διευκόλυνση των χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων μεταξύ των δυο χωρών

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε στη Βέρνη παρουσία του Βρετανού υπουργού Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ και της Ελβετής ομολόγου του Κάριν Κέλερ-Σούτερ, αναμένεται να επιτρέψει στις βρετανικές επιχειρήσεις «να παρέχουν χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στην ελβετική αγορά, και αντιστρόφως, πιο εύκολα», εξηγεί σε ανακοίνωση το βρετανικό υπουργείο Οικονομικών.

Ο Χαντ δήλωσε ότι ελπίζει πως η συμφωνία ορόσημο με την Ελβετία, που αφορά την αμοιβαία πρόσβαση στην αγορά για τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρίες στις δύο χώρες, μπορεί να χρησιμεύσει ως μοντέλο για παρόμοιες μελλοντικές συμφωνίες με άλλες χώρες.

«Θα είμαστε ευτυχείς να μιλήσουμε και με άλλες χώρες εάν ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις συζητήσεις προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο Χαντ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στην Ελβετία όπου ανακοινώθηκε η συμφωνία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Πιθανότητα να κληθεί η Ρωσία στην ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία

Το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι δεν υπάρχει προς το παρόν βάση για ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία και ότι το ειρηνευτικό σχέδιο του Κιέβου είναι παράλογο γιατί αποκλείει τη Ρωσία.
ΔΙΕΘΝΗ

Χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας η ειρηνευτική διάσκεψη για την Ουκρανία

Η Ελβετία θα φιλοξενήσει τους επόμενους μήνες τις συζητήσεις για την εξεύρεση ειρηνευτικής λύσης μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ωστόσο η Μόσχα θα απέχει σίγουρα από τον πρώτο γύρο.