ΓΔ: 1452.28 0.44% Τζίρος: 85.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Bild: Οι Έλληνες επιφυλάσσουν στην Ευρώπη ένα χριστουγεννιάτικο θαύμα

Με τίτλους όπως, «το ελληνικό, γαλανόλευκο θαύμα», η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι «η θετική ιστορία στην Ευρωζώνη».

«Οι Έλληνες επιφυλάσσουν στην Ευρώπη ένα γαλανόλευκο χριστουγεννιάτικο θαύμα», τονίζει η γερμανική εφημερίδα Bild Zeitung, σε ένα δημοσίευμα της που εγκωμιάζει την χώρα μας. Με τίτλους όπως, «το ελληνικό, γαλανόλευκο θαύμα», η γερμανική εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι «η θετική ιστορία στην Ευρωζώνη».

«Η Ελλάδα είναι σήμερα είναι ένας δυναμικός, εξωστρεφής προορισμός για τους επενδυτές, με ισχυρή φωνή στην καρδιά της Ε.Ε. και μια οικονομία που βιώνει μια πρωτόγνωρη αναγέννηση», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός. Υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα το 2010 ήταν η προβληματική χώρα της Ευρώπης ενώ κινδύνευσε να βρεθεί και εκτός του ευρώ, η εφημερίδα σημειώνει ότι «ειδικά οι Έλληνες επιφυλάσσουν στην Ευρώπη ένα γαλανόλευκο χριστουγεννιάτικο θαύμα». 

«Το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας αναμένεται να είναι φέτος και το επόμενο έτος ένα από τα χαμηλότερα μεταξύ των βιομηχανικών χωρών, η ανεργία εξακολουθεί να μειώνεται και οι ξένες άμεσες επενδύσεις συμβάλλουν σε μια ισχυρή και σταθερή ανάπτυξη», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης και τονίζει: «Αντιστρέψαμε την κατάσταση. Η Ελλάδα δεν είναι πια το πρόβλημα, αλλά μέρος της λύσης. Είμαστε η θετική ιστορία στην ευρωζώνη».

Πάντως, η εφημερίδα φροντίζει να καταγράψει και τα φλέγοντα ζητήματα με τα οποία είναι αντιμέτωπη η χώρα, όπως  ακρίβεια και η φοροδιαφυγή. «Σκιές που παραμένουν είναι οι υψηλές τιμές βασικών αγαθών και η φοροδιαφυγή», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα. «Οι Έλληνες πληρώνουν τις υψηλότερες τιμές στα καθημερινά αγαθά και τις υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα έχουν τη χαμηλότερη αγοραστική δύναμη. Και μέχρι σήμερα παραμένει άλυτο ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα: η φοροδιαφυγή, που παραμένει ''εθνικό σπορ'' και αντιστοιχεί στο ήμισυ των κρατικών δαπανών», σύμφωνα με την Bild Zeitung.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trump, usa, hpa
ΔΙΕΘΝΗ

Η Meta ήρε τους περιορισμούς στους λογαριασμούς του Τραμπ σε Facebook, Instagram

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχε αναστείλει επ’ αόριστον τους λογαριασμούς του Τραμπ, αφού ο Ρεπουμπλικάνος εξήρε τους υποστηρικτές του που εισέβαλαν στις 6 Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.
Germany
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία πιστεύει πως η ουγγρική προεδρία είναι επιζήμια για την Ευρώπη

Για τις δυνητικές επιπτώσεις των ταξιδιών του κ. Όρμπαν, εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ, είπε πως «θα πρέπει να δούμε πώς θα συνεχιστεί η ουγγρική προεδρία (...) Βρισκόμαστε στη 12η ημέρα και ήδη έχει γίνει μεγάλη ζημιά».