ΓΔ: 1460.15 0.54% Τζίρος: 36.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:17:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο:Shutterstock

Σφοδρές πλημμύρες στην Αγγλία εμποδίζουν δρομολόγια της Eurostar

«Εξαιτίας προβλήματος στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο, είμαστε υποχρεωμένοι να ματαιώσουμε ορισμένους συρμούς που αναχωρούν ή έχουν προορισμό το Λονδίνο», έγραψε η εταιρεία τρένων.

Πολλά δρομολόγια των αμαξοστοιχιών της Eurostar ματαιώθηκαν σήμερα εξαιτίας πλημμύρας που σημειώθηκε στις σιδηρογραμμές στη νότια Αγγλία, με αποτέλεσμα να αποκλεισθούν χιλιάδες επιβάτες στη διάρκεια ενός από τα σαββατοκύριακα με τη μεγαλύτερη κίνηση της χρονιάς. H Eurostar ανακοίνωσε σήμερα το πρωί μέσω του ιστοτόπου της πως ματαιώνει τουλάχιστον 14 δρομολόγια.

«Εξαιτίας προβλήματος στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο, είμαστε υποχρεωμένοι να ματαιώσουμε ορισμένους συρμούς που αναχωρούν ή έχουν προορισμό το Λονδίνο», έγραψε η εταιρεία. Σύμφωνα όμως με τη βρετανική σιδηροδρομική εταιρεία South Eastern Railway, τα προβλήματα μπορεί να διαρκέσουν «μέχρι το τέλος της ημέρας».

«Πλημμύρες σημειώθηκαν στις δύο σιδηροδρομικές σήραγγες κοντά στο Έμπσφλιτ Ιντερνάσιοναλ, πράγμα που σημαίνει ότι οι δύο σήραγγες έκλεισαν», έγραψε αυτή η σιδηροδρομική εταιρεία. «Καμιά αμαξοστοιχία δεν μπορεί να κυκλοφορήσει» ανάμεσα στο Saint Pancras International, το σταθμό αναχώρησης και άφιξης των Eurostar στο Λονδίνο, και το Ebbsfleet International, πρόσθεσε. «Καταβάλλουμε προσπάθειες για να επιλύσουμε το πρόβλημα με τις πλημμύρες» μέσα στις σήραγγες, έγραψε στη X η South Eastern Railway.

«Τα προβλήματα αναμένεται να συνεχισθούν ολόκληρη την ημέρα», πρόσθεσε η South Eastern Railway. Αυτές οι πλημμύρες στις σιδηρογραμμές επηρεάζουν, εκτός από την κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών Eurostar, και την κυκλοφορία των τρένων που συνδέουν το Λονδίνο με τη νοτιοανατολική Αγγλία. Η Eurostar, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν επιβεβαίωσε ματαίωση όλων των σημερινών δρομολογίων. Ισχυρές βροχοπτώσεις εξακολουθούν να αναμένονται για σήμερα στο τμήμα αυτό της Αγγλίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Το 2023 ήταν η δεύτερη θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί στη Βρετανία

Τα κύματα καύσωνα τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο, όπως και οι θερμοκρασίες άνω του μέσου όρου που καταγράφηκαν τους 8 από τους 12 μήνες πέρυσι συνέβαλαν στο ρεκόρ, σύμφωνα με τη βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Eurostar ακύρωσε όλα τα δρομολόγια της από και προς το Λονδίνο

«Εξαιτίας της πλημμύρας σε μια σήραγγα στη γραμμή υψηλής ταχύτητας κοντά στο Λονδίνο, πρέπει να ματαιώσουμε όλες τις αμαξοστοιχίες μας στη γραμμή μας από και προς το Λονδίνο το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου», ανέφερε η εταιρεία.
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ ζέστης στο Λονδίνο κατά τη φετινή παραμονή των Χριστουγέννων

Με τις ενδείξεις που είχαν οι μετεωρολόγοι, φαινόταν πως η χθεσινή θα μπορούσε να είναι η θερμότερη παραμονή στη χώρα, ωστόσο αυτό το «ρεκόρ» διατηρεί το 1931, όταν καταγράφηκαν 15,5 βαθμοί Κελσίου στο Αμπερντίν και στο Μπάνφ της Σκωτίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Η δεύτερη θερμότερη μέρα του έτους καταγράφηκε στη Βρετανία σήμερα

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η σημερινή ήταν επίσης η έκτη συναπτή ημέρα που το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών - πολύ πάνω από τον μέσο όρο για αυτή την εποχή του χρόνου.