ΓΔ: 1482.26 0.31% Τζίρος: 36.28 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:22:35 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ιταλία: Ανεπαρκής η εμβολιαστική εκστρατεία κατά του κορονοϊού

Οι Ιταλοί γιατροί εκφράζουν «όλη τους την ανησυχία για τη συγκεκριμένη κατάσταση λόγω παντελούς έλλειψης προγραμματισμού και οργάνωσης».

Η Ομοσπονδία Ιταλών ογκολόγων, αιματολόγων και καρδιολόγων, σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «τα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων της χώρας είναι σε κατάσταση πολιορκίας» εξαιτίας της πίεσης λόγω της γρίπης και του κορονοϊού.

Οι Ιταλοί γιατροί προσθέτουν ότι «τις τελευταίες εβδομάδες η χαώδης αυτή κατάσταση επιδεινώθηκε, με εκατοντάδες ασθενείς που βρίσκονται στα επείγοντα περιστατικά και περιμένουν να μπορέσουν να μεταφερθούν στους θαλάμους των νοσοκομείων ή και σε εντατικές μονάδες θεραπείας». Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται επίσης ότι «η εμβολιαστική εκστρατεία κατά του κορονοϊού ήταν απόλυτα ανεπαρκής» και ότι «ο κίνδυνος που σχετίζεται με τον ιό, αγνοήθηκε».

Σύμφωνα με τους αιματολόγους, τους καρδιολόγους και τους ογκολόγους της χώρας «και η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης χαρακτηρίσθηκε από βραδείς ρυθμούς, με ποσοστά σαφώς χαμηλότερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια». Οι Ιταλοί γιατροί εκφράζουν, τέλος, «όλη τους την ανησυχία για τη συγκεκριμένη κατάσταση λόγω παντελούς έλλειψης προγραμματισμού και οργάνωσης».

Το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας, πάντως, εκτιμά ότι «τα ποσοστά των κρουσμάτων εποχικής γρίπης με επιπλοκές βρίσκονται κατά μέσο όρο στο ίδιο επίπεδο των προηγούμενων ετών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Koronoios, Corona Virus, Emvolia
ΔΙΕΘΝΗ

Μειωμένες οι πιθανότητες long Covid σε παιδιά αν εμβολιαστούν

Ενώ η συνολική σοβαρότητα της Covid-19 είναι χαμηλότερη στα παιδιά από ό,τι στους ενήλικες, η επιβάρυνση από μακροχρόνια συμπτώματα Covid είναι δύσκολο να περιγραφεί με ακρίβεια, καθώς τα συμπτώματα μπορεί να ποικίλλουν.
businessdaily_tourism_covid
ΔΙΕΘΝΗ

Αυξήθηκαν κατά 26% τα κρούσματα Covid-19 στην Ιταλία

Το ιταλικό υπουργείο Υγείας ζήτησε από όλους τους αρμόδιους φορείς να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια, με στόχο να αυξηθεί ο ρυθμός του εμβολιασμού των πολιτών κατά του συγκεκριμένο ιού, ιδίως όσων ανήκουν σε ευπαθείς κατηγορίες.
China-Kina-Covid-19-Koronoios
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα ανακοινώνει τώρα μόνον επτά θανάτους λόγο της Covid-19

Η κινεζική κυβέρνηση τερμάτισε απότομα την πολιτική εξάλειψης του SARS-CoV-2 στις αρχές Δεκεμβρίου, ακολουθώντας το παράδειγμα των περισσότερων χωρών της Δύσης και προχωρώντας στο πλήρες άνοιγμα της οικονομίας της.